Nakon čak pet odgođenih datuma izlazaka u posljednje dvije godine, film The New Mutants dobio je novi datum, i sada se stvarno više nadamo da je ovaj konačni.

Poput filmova Mulan i Black Widow, The New Mutants kasnio je zbog globalne pandemije, zbog koje su kinodvorane širom svijeta zatvorene. Disney je u ranijem priopćenju za javnost objavio da će Mulan i Black Widow krenuti s novim datumima objave, 24. srpnja, odnosno 6. studenog, ali tada nisu spomenuli The New Mutants. Obožavatelji su počeli nagađati da bi The New Mutants mogao otići na  Disney Plus ili na Hulu servis, jer Disney posjeduje oba streaming servisa, a The New Mutants je sada Disneyev naslov nakon stjecanja 21st Century Foxa. Disney je već prebacio neka od svojih prvotno kino filmova, poput Artemis Fowl i Hamilton, na premijeru isključivo na Disney Plusu.

Ipak, izgleda da ćemo The New Mutants na kraju ipak gledati na velikom platnu, i to od 28. kolovoza ove godine.

Opisani kao “originalni horor triler smješten u izoliranoj bolnici, gdje se skupina mladih mutanata drži na psihijatrijskom nadzoru”, The New Mutants je film koji su fanovi godinama čekali da ga pogledaju. Fox je prvi put planirao razviti film 2015. godine, a projekt je krenuo u produkciju 2016. Snimanje filmova prvobitno je završilo u rujnu 2017., a onda su počele nevolje. U siječnju 2018. Fox je datum izdavanja prebacio u veljaču 2019., što je omogućilo da se Deadpool 2 pokrene bez natjecanja iz drugog Marvelovog filma. Mjesecima kasnije, The New Mutants su se suočili sa sličnim nevoljama i ponovno su odgodili kako bi osigurali da Dark Phoenix, još jedan X-Men film, ne bi imao konkurenciju.

Sada, međutim, izgleda da će The New Mutants napokon dobiti svoj dan. To jest, ako Disney misli da će se kina vratiti u pogon i pokrenuti. Trenutno, studiji pokušavaju otkriti kada je najbolje vrijeme za početak objavljivanja njihovih filmova, promatrajući kako se države širom zemlje počinju ponovno otvarati ili daljnja ograničenja zaključavanja. Warner Bros i Christopher Nolanov Tenet uglavnom se vide kao lakmus test za studije koji idu naprijed.

Ovisno o tome što se događa od sada do danas, The New Mutants mogao bi biti jedan od prvih filmova koji će stići u kina i, u čudesnom preokretu događaja, mogao bi postati jedan od najvećih ljetnih filmova 2020. godine.