Od iznenadne najave u kolovozu da se The Matrix doista ponovno pokreće za četvrti film uz povratak scenaristice-redateljice Lane Wachowski, bilo je sve tiho na tom dijelu simuliranog svemira – ali čini se da je nastavak sci-fi sage pronašao jednu od svojih vodećih zvijezda. Prema Variety, Yahya Abdul-Mateen II – možda i najpoznatiji po ulozi Black Mante u Aquaman filmu – izabran je u jednu od glavnih uloga Matrix filma i pridružit će se Keanu Reevesu i Carrie-Anne Moss u filmu.

Abdul-Mateenov lik još nije potvrđen, ali rane glasine oko filma sugeriraju da bi on mogao glumiti mladog Morpheusa – tako je savitljiva priroda The Matrix 4 filma. Spominje se da bi mogao glumiti i nekoga blisko povezanog s Morpheusom, poput sina ili nećaka. Je li to zaista slučaj ili nije, morat ćemo čekati kako bi saznali službenu potvrdu.

Službenu potvrdu možete vidjeti ovdje

Osim Aquamana, Abdul-Mateen je nedavno viđen u Jordan Peeleovom Us, glumeći Adelaideinog oca u početnim scenama filma. On se također pojavio serijama The Handmaid’s Tale i Black Mirror, a uskoro ćemo ga imati prilike gledati u novoj HBO seriji Watchmen.

Originalni Matrix i njegova dva nastavka zajedno su zaradili ukupno 1,6 milijardi dolara na svjetskoj blagajni. Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss portretirali su svoje likove u sva tri poglavlja serije Matrix, od kojih su svaki režirali Lana i Lilly Wachowski.

Lana Wachowski režira The Matrix 4 iz scenarija koji je napisala zajedno s Aleksandrom Hemonom i Davidom Mitchelom. Film je postavljen u uloge Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss. Matrix 4 navodno namjerava početak produkcije 2020., a Lana Wachowski također je bila producentica zajedno s Grant Hillom.

Matrix 4 još nema datum izlaska.