The Mask kreator najavljuje reboot s glumicom u glavnoj ulozi

The Mask kreator najavljuje reboot s glumicom u glavnoj ulozi

Živimo u dobu remake, reboot i nastavaka filmova, gdje osim što se ponavljaju već viđene ideje kvalitetnih filmova, radi se često nešto ne očekivano, što dolazi na glasno ne odobravanje velikog dijela gledatelja, a to su razne promjene spolova uloga ili promjena rasa glumaca.

Upravo ovo drugo je baš nedavno naišlo na glasno ne odobravanje dobrog dijela interneta, kada je Halle Bailey izabrana za ulogu omiljene Disneyjeve princeze Ariel u nadolazećem igranom remake filmu i adaptaciji The Little Mermaid. Također, promjene spolova glavnih uloga ne zaostaju puno za time.

The Mask kreator najavljuje reboot s glumicom u glavnoj ulozi

Nedavno, u čast nadolazeće 25te obljetnice od izlaska filma The Mask, kreator i utemeljitelj Dark Horse stripova Mike Richardson je u razgovoru za Forbes rekao da bi se The Mask zapravo mogao vratiti u kina. I ako se to dogodi, da bi on bio zagovornik cijelog filma predvođenog ženama:

“Volio bih vidjeti stvarno dobru fizičku komičarku [u ulozi]. Imam jednu na umu, ali neću joj izgovoriti ime. Morat ćemo uložiti puno uvjeravanja da nagovorimo tu dorađenu glumicu, ali nikada ne znate… Nikada ne znate što dolazi u budućnosti. Mi imamo neke ideje,” on je podijelio.

I dok franšiza, koju je proslavio Jim Carrey vrlo hvaljenim filmom iz 1994. godine, nije imala nekih velikih razvoja, osim vrlo lošeg nastavka Son of The Mask iz 2005. godine, Richardson i dalje misli da tu ima dosta priče koja se može ispričati za velike ekrane. I dok je Carreyjeva gluma u The Mask filmu bila zabavna, bezbrižna i komičnija, originalna stripovska verzija je gotovo potpuna suprotnost, puno mračnija i ima tendenciju da koristi svoje sposobnosti savijanja stvarnosti za osobne osvete i protiv ljudi koji su ga povrijedili.

Ako se odluče za takvu mračniju varijantu, glumica bi mogla napraviti odličan posao s konceptom “apsolutne moći”, pogotovo u vrijeme političke korektnosti na kakvu sada nailazimo posvuda.

I dok inače nikako nisam zagovornik mijenjanja rasa ili spolova u nekim već napravljenim franšizama, poput sad Ariel ili recimo James Bonda (staviti glumicu u tu ulogu), u filmovima poput ovoga ne vidim nikakav problem za to. Masku može nositi svatko, pa ne vidim razlog zašto ne bi došlo i do ove verzije. Puno veći problem vidim u pronalaženju zamjene za Jim Carryja, koji je fenomenalan komičar i toj ulozi i filmu je stvorio kultni status. Drugi problem vidim u tome što mislim da taj oblik humora u današnje vrijeme više ne prolazi, a najbolje se vidi na primjeru filma Independence Day i njegovog nastavka, koji su zapravo gotovo isti, a gledatelji nastavak uglavnom ne mogu smisliti, dok je film zapravo jednako bedast kao i njegov prethodnik, što uopće nije loša stvar, samo u današnje vrijeme više ne prolazi.

Similar Posts