The Mandalorian sezona 2 potvrdila epsku borbu svjetlosnim mačevima

The Mandalorian sezona 2 potvrdila epsku borbu svjetlosnim mačevima

Tijekom razgovora na FAN EXPO u Vancouveru, The Mandalorian zvijezda Giancarlo Esposito potvrdio je da nam u drugoj sezoni stiže “epska borba svjetlosnim mačevima.”

Espositov lik, Moff Gideon, imao je prvo pojavljivanje u sedmoj epizodi, “The Reckoning,” gdje je doveo vojsku kako bi zarobio The Child of titularnog lika Mandaloriana, Din Djarin. Gideon je ostatak srušenog Galaktičkog Carstva koji je predsjedao događajem “čišćenja” koji je predstavljao glavnu ofenzivu carstva protiv naroda Mandalore. U finalu prve sezone, “Redemption,” otkriveno je da je Moff Gideon u posjedu Darksabera, moćnog i kultnog oružja Star Wars mitologije.

Darksaber se pojavljivao u Star Wars: The Clone Wars i Star Wars Rebels, gdje je korišten kao simbol vlasti nad narodom Mandalore. U The Clone Wars, Darksaber je bio u posjedu Pre Viszla, vođa terorističke organizacije poznate pod nazivom Death Watch, koji su bili skloni vraćanju ratničke baštine Mandalore svrgavanjem pacifističkog režima vojvotkinje Satine. Viszla se na kraju udružio s Darthom Maulom i silom preuzeo Mandalore prije nego što ga je porazio Maul u dvoboju u kojem je Maul preuzeo taj svjetlonosni mač na sebe. Mač se ponovo pojavio u Rebels kada ju je ponovno otkrila Sabine Wren, koja ju je upotrijebila za ujedinjavanje Mandalorijanaca protiv Empire prije nego što ju je proslijedila Satinovoj sestri Bo-Katan.

U svom komentaru na FAN EXPO (putem comicbook.com), Esposito je govorio o nadolazećem dvoboju sa svjetlosnim sabljama i kako je bilo nositi jedinu svjetlosnu sablja u prvoj sezoni serije.

“Glavna, glavna, epska, epska bitka svjetlosnim mačevima će se dogoditi u ovoj seriji, a moram spomenuti da sam jedini lik u ovoj prvoj sezoni koji je bio počašćen svjetlosnim mačem. To je fantastičan osjećaj.”

Kada je upitan hoće li taj obračun biti s Pedro Pascalovim Din Djarinom ili bebom koja ima sposobnost upravljanja silom, Esposito nije želio puno otkriti, samo rekavši, “Nema šanse. [Smijeh]. To se neće dogoditi, bebo! Sve je moguće, ako vi nastavite gledati. Jer iako beba ima nevjerojatnu moć, bez potrebe da drži Darksabera, mislim da je dijete toliko znatiželjno saznati što je to. Tako da ćete biti oduševljeni i nadahnuti kada vidite scenu o kojoj mislim u sezoni 2, a koja treba doći u listopadu. Nastavite gledati.”

Darksaber zadirkivanje, iako kratko, bio je jedan od najuzbudljivijih trenutaka prve sezone serije. Borba sa svjetlosnim sabljama bila je samo jedina legendarna karike Star Warsa koju je serije gotovo u potpunosti preskočila, tako da je ono što dolazi vrlo vjerojatno jako uzbudljivo za fanove. Povrh toga, povijest Darksabera s narodom Mandalorije toliko je bogata i složena da pruža beskrajnu količinu mogućnosti za prikazivanje serije u narednoj sezoni. To bi čak moglo dovesti do live-action debija nekih fanovima omiljenih likova poput Sabine Wren. Te priče i obećani dvoboj svjetlonosnim mačevima nisu tako udaljeni jer će se Mandalorian vratiti u sezonu 2 na Disney + u listopadu.

Similar Posts