Najnoviji Disney remake Aladdin vrlo je dobro startao u kinima prošlog vikenda, a Disney nas je odlučio posterima likova već pripremiti i za sljedeći igrani film baziran na njihovom poznatom klasiku – The Lion King.

Kultni animirani film The Lion King izašao je 1994. i danas se smatra jednim od najvećih animiranih filmova svih vremena, film je zaradio tada (za jedan animirani film) rekordnih $968 milijuna dolara, a i danas je obavezna lektira svim novim generacijama, a u njegovoj čaroliji uživaju kako djeca tako i odrasli. Priča o lavu Simbi i njegovoj pustolovini koja je djelomice bazirana na poznatoj drami Hamlet, samo sještenoj u afričkom životinjskom svijetu, i danas se smatra apsolutnim hitom (usudili bi se čak reći i legendom) uz kojega su zadnjih 25 godina generacije rasle, ali ga nikad nisu prerasle.

Sada, 25 godina kasnije, Disney je u punom jeku snimanja svojih poznatih animiranih klasika u igranim verzijama, a tako je, bez ikakvog iznenađenja, svoj red dočekao i The Lion King. Iako je ovdje malo drugačija situacija u odnosu na ostale prerade Disney klasika budući da u ovom filmu neka ljudskih likova, a cijeli film je snimljen kompjuterskom animacijom i CGI-em. Iako gotovo nitko ne očekuje da će ova nova verzija zasjeniti legendarni original, ovaj film je visoko-isčekivan te mu je izvrstan uspjeh na kino-blagajnama gotovo zajamčen.

Disney je danas predstavio 11 postera na kojima imamo bolji uvid u sve glavne likove koje, iako ih vrlo dobro znamo od prije, nekako čudno vidjeti u ovoj igranoj inkarnaciji. Definitivno je da likovi ovako, kao životinje, izgledaju realistično, ali kako će se to odraziti na kompletan film, ostaje nam za vidjeti.

U glavnim (glasovnim) ulogama će se naći Donald Glover kao Simba, Beyonce kao Nala, Seth Rogen kao Pumbaa, Billy Eichner kao Timon te Chiwetel Ejiofor kao zli ujak Scar, a i lik Mufase će ponovno govoriti kultnim glasom James Earl Jonesa. Film režira Jon Favreau, koji je režirao još jedan CGI životinjski remake – The Jungle Book.

The Lion King, igranu preradu animiranog klasika, u kinima očekujemo 19. srpnja ove godine, a do tada, uživajte u posterima i Hakuna Matata! 🙂