Tom Clancy’s The Division dolazi na Netflix. Najavljeno je da je predstojeća filmska adaptacija Ubisoftove najprodavanije franšize videoigara sletjela na uslugu streaminga, s Jake Gyllenhaalom i Jessicom Chastain koji će u njemu glumiti. Redatelj David Leith će režirati ovu novu filmsku adaptaciju. Objavu je podijelio Netflix na svom NX Twitter profilu sa sljedećom porukom.

“[Access Granted. Commencing Transmission] Redatelj David Leitch, Jessica Chastain i Jake Gyllenhaal nam donose Ubisoftov The Division na Netflix. To je Tom Clancy akcija s visokim ulozima koju volite, u pandemijom zaraženom Manhattanu koji ne nudi druge šanse. ”

Ubisoft je najavu objavio kao dio svoje E3 konferencije za novinare. Vijesti je tada ponovno objavio Netflix, cementirajući to kao gotov posao. Prvo smo saznali da je film baziran na ovoj video igri u razvoju još 2016. godine. Jake Gyllenhaal je bio odmah povezan s filmom, dok se Jessica Chastain pridružila kasnije, dok je redatelj David Leitch dobio ovaj posao u travnju prošle godine. Stephen Gaghan (Gold) je originalno trebao biti redatelj filma. Nakon što je on odustao, otvorila su se vrata za Leitcha.

Ovo je, barem na papiru, odličan potez za obje kompanije. Za Ubisoft, zato što ne mora brinuti o rezultatima na kino blagajnama, a predstavit će projekt globalnoj publici. Za Netflix, to je potencijalan početak franšize s nekim velikim imenima povezanim uz nju. Kako se ratovi streaming platformi zahuktavaju, s Disney+ platformom koja se sprema započeti s radom kasnije ove godine, bit će važnije nego ikada za Netflix da počne razvijati neke velike projekte poput ovoga kako bi zadržao svoje pretplatnike.

David Leitch dolazi na ovaj projekt nakon nekih vrlo dobrih trenutaka u karijeri. Nakon što je bio su-redatelj na prvom John Wick filmu, on je otišao i režirao Atomic Blonde, prije nego je izgradio svoj put do vrlo uspješnog blockbuster filma Deadpool 2. Nedavno je završio i snimanje na Fast and Furious spin-off filmu Hobbs and Shaw također. Jake Gyllenhaal, u međuvremenu, ostaje jedan od najtraženijih Hollywoodskih glumaca. On je glumio u još jednom Netflixovom filmu, Velvet Buzzsaw, ranije ove godine, a uskoro ćemo ga moći vidjeti kao Mysteria u Spider-Man: Far From Home. Jessica Chastain je jedna od trenutno najtraženijih glumica u Hollywoodu i ne pokazuje znakove usporavanja. Kasnije ove godine ćemo je imati prilike vidjeti u IT: Chapter Two i hrpi drugih projekata uključujući Eve i The Eyes of Tammy Faye.

The Division se odvija u bliskoj budućnosti i prati širenje virusa na Crni Petak, koji desetkuje New York City. Skupina civila koji su obučeni za djelovanje u takvim katastrofama poziva se u pokušaju da spase one koji su ostali u gradu. Igra trenutno ima više od 20 milijuna igrača širom svijeta. The Division 2 objavljena je u ožujku ove godine. Za sada još nema informacija kada će film započeti s produkcijom, niti kada ga možemo očekivati na Netflixu. Ispod pogledajte najavu s Netflixovog NX Twitter profila