The CW obećava: Arrowverse će dobiti još serija

The CW obećava: Arrowverse će dobiti još serija

Iako je Marvel apsolutni kralj povezanih superhero svemira i epskih crossover evenata u filmu, DC i CWev Arrowverse svemir svoj teritorij još uvijek drže na malim ekranima, zbog čega i ne čudi činjenica da ne namjeravaju anytime soon stati sa ovim televizijskim svemirom.

Arrowverse je zaživio 2012. kada je sa prikazivanjem krenula serija Arrow, a njegovo širenje je počelo dvije godine kasnije kada je započela serija The Flash, a godinu kasnije su se pridružili i Supergirl te Legends of Tomorrow. Ove jeseni će krenuti i peta serija – Batwoman, a kao dio ovog svemira su napravljene i dvije animirane WEB serije, a treća je već u ranim fazama razvoja.

Iako CW, barem zasad, još uvijek nema prava na korištenje najvažnijih DC likova kao što su Batman, Wonder Woman ili Aquaman, još uvijek imaju veoma velik i šarolik spektar likova čije se priče mogu ispričati kao dio ovog svemira, ali možda čak ova nova serija neće biti o novom liku, budući da se čak spominje i spin-off Arrowa gdje bi glavnu ulogu imala Mia Smoak (kćer Olivera/Green Arrowa i Felicity Smoak) koju je u sekundarnoj fabuli, smještenu u budućnost, u sedmoj sezoni Arrowa glumila izvrsna Katherine McNamara, koja će se također vratiti u nadolazećoj osmoj sezoni, koja će biti i finalna. Predsjenik CW-a Mark Pedowitz je rekao da je taj spin-off moguć, ali i da traže nove likove za proširenje svemira:

“Činjenica da smo prije sedam godina predstavili Arrowa, tko bi pomislio da bi on stvorio šest serija, cijeli svemir koji je uspio stvoriti. To je prilično izvanredan podvig.”

Arrow će ove sezone završiti nakon crossovera Crisis on Infinite Earths koji će biti najveći crossover dosad i svojevrsni Endgame, odnosno kulminacija dosadašnjeg i uvod u budućnost Arrowversea. 

Ove jeseni, točnije od 6. listopada svoju će premijeru imati i Batwoman koju je Pedowitz ovako najavio:

“To je sljedeći korak da učinimo nešto. Vjerujemo da će te franšize ovaj svemir nastaviti još dugo godina, tako da je važno osigurati da imate likove koji će obožavatelje vraćati. Kako će se to odigrati, vrijeme će pokazati.”

Arrow svoju finalnu sezonu počinje 15. listopada, a crossover Crisis on Infinite Earths će započeti 8. prosinca.

Koje biste vi likove voljeli još vidjeti u Arrowverseu? 

Similar Posts