Nakon što su izašle vijesti da je Jonah Hill prekinuo razgovore za pridružiti se Robertu Pattinsonu u The Batman reboot filmu kao The Riddler, fanovi su se pitali tko će preuzeti njegovo mjesto. Čini se da ipak nismo morali dugo čekati na odgovor, jer je sada Warner Bros. službeno potvrdio da će Paul Dano biti The Riddler u Robert Pattinsonom predvođenom Batman filmu.

Jonah Hill je prekinuo razgovore sa studijom zato što je glumac potraživao duplo više od glavnog glumca filma Robert Pattinson u ulozi Batmana. Studio nije htio pristati platiti toliko za negativca filma, što bi se moglo usporediti s Jack Nicholsonovim izborom Jokera u Batman (1989). Paul Danov izbor za ulog Riddlera ima smisla jer je on veliki mladi talent, a neće ih baš tako puno koštati.

Dano je glumio u HBO mini-seriji Escape at Dannemora, Swiss Army Man, Looper i možda najpamtljivije, u dvostrukoj ulozi Paula i Elija Sundaya u There Will Be Blood.

Robert Pattinson glumi Viteza Tame u filmu, nakon što je preuzeo tu ulogu od Bena Afflecka. Zoe Kravitz je također izabrana u ulozi Seline Kyle a.k.a. Catwoman.

The Batman je opisan kao prizemljeni početak franšize koja bi trebala biti barem trilogija, ovisno o uspješnosti filmova, i trebala bi pratiti Bruce Waynea kao mladog muškarca, te se više fokusirati na njegove detektivske sposobnosti.

The Batman dolazi u kina 25. lipnja 2021. godine.