Novi izvještaj iz Forbesa tvrdi kako ima saznanja o planovima Matt Reevesa za nadolazeći The Batman film. Navodno, filmaš trenutno traži glumce koji će glumiti Catwoman i Two-Face, a uz to u ulogu koju je Jonah Hill odlučio prepustiti (vjerojatno The Riddler ili The Penguin).

Njegov planovi za Viteza Tame će se navodno proširiti na cijelu trilogiju, a čak postoji i opcija da idu dalje od toga. Očigledno, Warner Bros. se nada od Batmana ponovno napraviti uspješnu franšizu kakva je nekoć bila u rukama Christopher Nolana, a uvođenje puno likova osigurava postojanje bogatog svijeta u koji će redatelj moći uroniti.

Ovdje stvari zapravo postaju zaista interesantne.

The Batgirl film o kojem smo nedavno slušali, navodno će se uklopiti u ovu verziju Viteza Tame i moguće je da bi Barbara Gordon mogla biti predstavljena u The Batman filmu kao rezultat toga.

Što se tiče dugo iščekivanog Nightwing filma, Reeves navodno pokušava odlučiti želi li predstaviti Dicka Graysona (Robin) u svojim novim Batman filmovima. “Očekuje se da će Dick Grayson nastupiti u jednom od Reevesovih filmova,” izvještaj kaže, “vjerojatno u obliku origin priče (da li je to glavni zaplet filma ili sporedna priča, ostaje vidjeti.)”

U slučaju da se ovo pokaže istinitim, a po svemu što smo do sada slušali moglo bi, to otvara razne mogućnosti za NOVI filmski svemir – BATMANOV. Dakle, vrlo je moguće da Warner Bross. iz toga planira napraviti nešto poput onoga što Sony radi sa svojim najpopularnijim likom i možda najpopularnijim Marvelovim likom svih vremena, Spider-Manom. Isto je slučaj kod DCja s Batmanom, koji ne samo što je najpopularniji lik, nego su i njegovi negativci daleko najzanimljiviji. Osim toga, za razliku od Supermana, bogova, svemira i ostalog, za ovaj ‘filmski svemir’ ne bi trebali pretjerano veliki budžeti. On je uglavnom mračan, prizemljen, bez velikih specijalnih efekata, sve što im treba je dobra priča i kultni glumci. Ne sumnjam, ako se koji od sporednih likova pokaže dobrim, da će se odlučiti i za pravljenje spin-off filmova. Dakako, ovo su sve za sada samo glasine, ali sve ove glasine koje smo do sada dobivali konstantno idu u istom smjeru.

Nepotrebno je reći da će sljedećih nekoliko godina za Batmana na velikom ekranu biti vrlo zanimljivo. Nadamo se samo da su dobro odlučili s izborom glavnom glumca za Batmana.

Napišite nam u komentarima što mislite o ovom raspletu događaja? O tome da su se WB i DC očigledno odlučili praviti, ako ne filmski svemir, onda očigledno više filmova oko svog glavnog heroja?