Unatoč nadanjima da će se uz veću umiješanost Jamesa Camerona i povratak Linde Hamilton moći ponovno pokrenuti uspješna Terminatora franšiza, Dark Fate je još jednom pokazao da je možda vrijeme za završiti s ovom pričom i okrenuti se nečemu novom. I dok je otvorio ovog vikenda, te čak uspio biti prvi na kino blagajnama, on je prema predviđanjima studija zaradio samo $29 milijuna diljem Amerike.

To je daleko ispod očekivanja, jer mu je budžet proizvodnje i promoviranja bio veći od $200 milijuna. Nešto bolje je prošao diljem svijeta, ali i dalje dosta ispod očekivanja, zaradivši $123.6 milijuna. Nije baš totalna bomba na kino blagajnama, ali teško da je ono čemu su se Paramount i Disney/Fox nadali. Također je to samo nekoliko milijuna veća zarada od Terminator Genisys iz 2015. godine, s kojim su završili planovi za prijašnju franšizu.

Znatno bolje ide Jokeru, koji i dalje nastavlja dobro zarađivati. Bio je drugi ovog vikenda, prešavši Maleficent: Mistress Of Evil. Film je do sada zaradio $934 milijuna, što znači da bi vrlo lako mogao doći i prijeći $1 milijardu! Maleficent: Mistress Of Evil je na trećem mjestu, te je do sada na budžet od ‎$185 milijuna zaradio preko $383 milijuna.

Od četvrtog do desetog mjesta tu su Harriet, Addams Family, Zombieland: Double Tap, Countdown, Motherless Brooklyn i Arctic Dogs.

Terminator: Dark Fate je trebao započeti novu trilogiju Terminator filmova i poslužio je kao nastavak na T2, ali i lagani reboot franšize. Međutim, s obzirom na vikend otvaranja sada je vrlo upitno hoće li do ove nove trilogije uopće i doći. Uvijek nam s druge strane ostaje serija za Disney+ ili Hulu streaming platformu. Vidjet ćemo.