Čini se kako će Tarantinov Star Trek film, ako do njega ikada dođe, biti totalno lud i pokriven krvlju, prema Karl Urbanu. 
Star Trek franšiza je u vrlo interesantnom vremenu trenutno. Star Trek Beyond nije ni izbliza bio uspjeh kakvom su se u Paramountu nadali, a to je nažalost donijelo probleme sa Star Trek 4, s Chris Pine i Chris Hemsworth koji se možda neće vratiti zbog financijskih nesuglasica. Ali Quentin Tarantinov Star Trek se i dalje razvija i Urban kaže da zna nešto o tome.

Simon Pegg, Zachary Quinto i nekoliko drugih su javno progovorili od kada su izašle vijesti o Quentin Tarantinovom Star Trek filmu. Iako nitko od njih nije tvrdio da zna nešto puno o tome. Međutim, Karl Urban se nedavno pojavio na Trekonderoga i pričajući o toj temi izjavio što je mogao, a da ne upadne u probleme.

Quentin Tarantino razvija Novi Star Trek film - možda i režira!!! - Svijet filma

Evo što je imao za reći o tom nadolazećem filmu.

“Quentin Tarantino je otišao u ured J.J. [Abrams] i ponudio mu ideju za novi Star Trek film. Znam ponešto o tome kakav će biti film i bit će lud… Ne trebate dvojiti oko toga da će biti pun razvrata i ostaloga. On želi R-rating za film kako bi zaista osjetili posljedice svake odluke. Ako nije PG, kada netko bude usisan u svemir, što smo već imali prilike viđati, sada ćemo prvo vidjeti kako im prethodno utrobu iščupa… Uvijek neka širina kod svake posljedice… daje mu neku slobodnu napraviti to na svoj način. Za mene, to je bila jedna od onih stvari koje sam volio kod onoga što je DeForest Kelley radio. On bi zapravo uhvatiti svu širinu horora u svemiru. Taj pogled istinskog užasa u njegovim očima uvijek je ostao uz mene dok sam bio dijete.”

Već smo i prije čuli da će Tarantino ciljati na R-rejting, što i nije preveliko iznenađenje poznavajući njegov dosadašnji filmski rad, pogotovo ako zaista i dođe do toga da bude režiser filma. Trenutno znamo da će The Revenant scenarist Mark L. Smith pisati scenarij prema Tarantinovoj ideji. Situacija je takva da ako se filmašu svidi scenarij, on će preuzeti redateljsku stolicu. I dok gotovo nikakvih detalja nema, nekako se očekuje da koristi trenutnu glumačku ekipu.

Jessica Jones redateljica S.J. Clarkson treba režirati Star Trek 4 po skripti napisanoj od J.D. Payne i Patrick McKay. Clarkson će ući u povijest s filmom Star Trek 4, kao prva redateljica u ovoj franšizi.