Taika Waititi "nije siguran" hoće li 'Thor: Love and Thunder' pratiti stripovsku priču 'Mighty Thor'

Taika Waititi “nije siguran” hoće li ‘Thor: Love and Thunder’ pratiti stripovsku priču ‘Mighty Thor’

Taika Waititi, scenarist i redatelj nadolazećeg Marvel filma Thor: Love and Thunder, koji je nedavno nagrađen Oscarom za najbolji adaptirani scenarij (Jojo Rabbit), otkrio je neke nove, iako ne baš temeljne detalje za isčekivani četvrti solo film o omiljenom Nordijskom junaku.

Thor 4, službeno nazvan Thor: Love and Thunder službeno je najavljenn prošlog ljeta, a odmah je najavljen povratak glavne zvijezde Chris Hemswortha, ali i Tesse Thompson te, ono što je sve iznenadilo, Natalie Portman za koju se mislilo da je raskrstila sa likom Jane Foster nakon prva dva Thor filma. Ali ne samo to, glavna vijest bila je da će ovaj film predstaviti Portmaninu Jane Foster kao žensku verziju Thora koja će vitlati slavnim maljem Mjölnirom, što ukazuje da će film pretežito biti baziran na stripovskoj priči Mighty Thor, u kojoj se Thor vratio na Zemlju kad je saznao da je Jane smrtno oboljela od raka dojke, a jedini način njezinog ozdravljenja bio je da ovlada moćima Boga Groma. Redatelja i scenaristu filma, Taika Waititija pitalo se koliko će taj važni segment životne priče Jane Foster biti prisutan u samoj filmskoj ekranizaciji. Evo kako je filmaš na to odgovorio:

“Ne znam. Ti stripovi bili su velika inspiracija i utjecali su na prvih nekoliko verzija. Ali kod Marvela uvijek sve mijenjamo. Mogao bih reći jednu stvar upravo sada, a za dvije godine, to će biti potpuna suprotnost – ili ta stvar neće postojati. Nastavljamo s pisanjem čak i u postprodukciji.”

Taika Waititi "nije siguran" hoće li 'Thor: Love and Thunder' pratiti stripovsku priču 'Mighty Thor'

Inače, sam podnaslov ovog filma vjerojatno ima skriveno značenje, dok se taj dio Thunder sigurno odnosi na činjenicu da ćemo u filmu imati čak dva Thora, ovaj dio sa Love implicira na lik Valkyrie koji je i prvi važniji LGBT lik u Marvel Filmskom Svemiru. Waititi je također publikaciji rekao da je otvoren da film istraži seksualnost Valkyrie Tesse Thompson:

“Mislim da da. Ali ti nije do mene. Ali s glumcima osjećam što ih čini ugodnijima – bilo da se osjećaju prirodnim izborom ili prirodnim putem za taj lik – tada mi je velika podrška. Ako je Tessa voljna to učiniti, ja sam za.”

Postoje neke teorije da bi se Jaimie Alexander, koja je glumila Lady Sif u prva dva Thor filma mogla vratiti te su otvorila mogućnost ljubavne veze između nje i Valkyrie, ali to je još uvijek na staklenim nogama.

Waititi je inače prije par dana dobio Oscara za najbolji adaptirani scenarij za film Jojo Rabbit, koji je bio nominiran za čak šest Oscara, a s obzirom da na Thor: Love and Thunder obnaša sve dužnosti koje je obnašao i tijekom produkcije Jojo Rabbita, to je još dodatno povećalo isčekivanje za nadolazećeg Thora.

Thor: Love and Thunder produkciju započinje na ljeto u Australiji, a u kinima ga očekujemo u studenom 2021.

Similar Posts