Taika Waititi će režirati dvije 'Charlie and the Chocolate Factory' serije za Netflix

Taika Waititi će režirati dvije ‘Charlie and the Chocolate Factory’ serije za Netflix

Taika Waititi će uroniti u svijet čokoladnih mreža, te će režirati čak dvije nove ‘Charlie and the Chocolate Factory’ serije za Netflix.

Nakon što je dobio Oscara za najbolji adaptirani scenarij filmom Jojo Rabbit, u kojem je glumio Hitlera kao dječakovog izmišljenog prijatelja, redatelj iza Thor: Ragnarok i njegovog uskoro nastavka Thor: Love and Thunder će sada pisati, režirati i biti izvršni producent dvije Netflixove animirane Roald Dahl serije.

Jedna će biti temeljena na svijetu i likovima Charlie and the Chocolate Factory. Druga je opisana kao “potpuno originalan pogled na Oompa-Loompas, koji gradi njihov svijet.” Postoji li neko drugo čarobno stvorenje ljudskog bića pogodnije za rješavanje narančastih pomagača od Waititija, a.k.a., čovjeka koji nikad ne spava? Waititi je sposoban i glumiti Willyja Wonku, ali ovo će biti dovoljno.

Netflix je objavio da je stekao prava na mnoge Dahlove omiljene klasike s planovima da ih razvije kao nove “animirane seriju događaja” koje prilagođavaju i proširuje priče o Matildi, BFG-u, The Twits i mnogim drugima. Waititi je prvo veliko ime koje je otkriveno da radi na tim projektima.

Čini se da danas svi žele zaposliti Hunt for the Wilderpeople i What We Do in the Shadows kreativnog genija. Marvel je produžio svoju suradnju s Waititijem nakon Ragnaroka na Thor: Love and Thunder. Disney mu je navodno također prišao za režiranje novog Star Wars filma. Dok ćemo ga sljedeći put gledati kako je vodio film Next Goal Wins, u kojem glume Michael Fassbender i Elisabeth Moss.

Za sada nije poznato kada će ove dvije nove animirane Netflixove serije doći.

Druge je zanimalo i ovo...