Sylvester Stallone slavi 73. rođendan u Hrvatskoj!

Sylvester Stallone slavi 73. rođendan u Hrvatskoj!

Glumac Sylvester Stallone u srijedu je stigao u Splitsku zračnu luku, proslaviti 73. rođendan u sklopu svoje obitelji. Stigao je privatnim avionom iz Venecije u pratnji svoje 23 godine mlađe žene Jennifer Flavin i kćerki Sistine Rose, Sophia Rose i Scarlet Rose, donosi Slobodna Dalmacija u srijedu.

Stallone i njegova obitelj su odvedeni Stallone i njegova obitelj odvedeni su u Resnik, u blizini Zračne luke Split, gdje su se ukrcali na gliser. Prema izvješću, Stallone i njegova obitelj su odvedeni na jahtu Meira na kojoj će uživati u svom Hrvatskom odmoru.

Stallone je uspio izbjeći fotografima u Zračnoj luci Split kroz stražnji izlaz, ali su fotografi Slobodne Dalmacije uspjeli uslikati njegovu ženu i kćerke.

Stallone, danas slavni glumac, uspješan producent i scenarist nije imao lagan početak svoje karijere.

Rodio se 1946. u četvrti Hell’s Kitchen u New Yorku, u obitelji frizera Franka Stallonea i majke Jackie, astrologinje i promotorice ženskog hrvanja.

Majka mu je imala vrlo težak porod, te dok je rađala glumca doktori su morali imati hitnu intervenciju u kojoj su slučajno ozlijedili dijelove Stalloneovog lica zbog čega se rodi s pola paraliziranog lica. Taj svoj hendikep Stallone je pretvorio u zaštitni znak po kojem ga danas cijeli svijet dobro poznaje.

Iako je bio isključen iz 14 škola, zbog atletskih sposobnosti stječe stipendiju za američki fakultet u Švicarskoj, a kasnije stječe diplomu i na sveučilištu u Miamiju. Na filmu je debitirao 1971. u filmovima Klute i Bananas. Prije tog filma, 1970. godine, glumio je u soft porniću naziva The Party at Kitty and Stud’s.

Sylvester Stallone kažu da su njegovi dani kao Rocky završeni

Budući da nije želio biti zapažen isključivo kao glumac, 1976. godine završio je, navodno u tri dana, scenarij o usponu anonimnog boksača, za Oscarom nagrađeni film Rocky, kojim zadobiva golemu popularnost. Film je bio nominiran za Oscara u deset kategorija, a osvojio je nagradu za najbolji film.

Iskazujući veliku poslovnost, u daljnjim se projektima uglavnom javlja u trostrukoj ulozi glumca, scenarista i redatelja, gradeći tako mit vlastite ličnosti. Zaokret prema brutalnom čovjeku od akcije do vrhunca je doveden u filmovima Rambo, snimljenim od 1982. do 1988. godine, u kojima Stallone tumači lik vijetnamskog veterana – borca za ideale konzervativne Amerike.

Drugim filmom o Johnu Rambu, Rambo 2 iz 1985. godine, Stallone se prometnuo u veliku holivudsku zvijezdu akcijskih filmova, a osim publiciteta, ostvario je i zamjetnu novčanu dobit, jer je film ostvario golem uspjeh u kinima.

Sljedećih godina nastavio je nizati uloge, uglavnom u žanru akcijskih filmova, prvo u trećem nastavku Ramba, a zatim u filmovima Cobra, Over the Top, Rambo 3 te Tango i Cash. Posljednja dva filma ostvarila su neuspjeh u kinima, a to je bio tek početak krize koja ga je snašla u 90-ima. Uslijedili su neuspjesi u nizu filmova, da bi 1997. Stallone napravio zaokret i odglumio ulogu podebljeg nagluhog šerifa u filmu Copland za koju je primio neočekivano dobre kritike.

Dolaskom novog tisućljeća, ostvario je nekoliko osrednjih uloga da bi potom odlučio uskrsnuti svoje dvije najveće uloge. Prvo je 2006. godine snimio šesti nastavak sage o Rockyju (Rocky Balboa), koji je ostvario uspjeh i kod publike i kod kritike, a dvije godine kasnije snimio je četvrti dio serijala o vijetnamskom veteranu Rambu (John Rambo).

Sylvester Stallone se vraća u Rambo V! - Svijet filma

Godine 2010. ostvario je veliki komercijalni uspjeh akcijskim filmom Plaćenici u kojem je okupio ostale velike zvijezde akcijskog filma: Jasona Stathama, Dolpha Lundgrena i Jet Lija uz cameo pojavljivanje Brucea Willisa i Arnolda Schwarzeneggera. Dvije godine kasnije u kinima se pojavio nastavak Plaćenici 2, koji je okupio većinu glumaca iz prvog filma te nova “pojačanja” Chucka Norrisa i Jean-Claudea Van Dammea. Uslijedili su i Plaćenici 3, koji su dobili vrlo loše kritike i slabu gledanost, te postali film s najmanjom zaradom ovog serijala.

Nakon toga stižu veliki uspjesi s dva Creed filma (neki oblik spin-off filmova Rocky franšize) i mala uloga u Guardians of the Galaxy Vol. 2 filmu. Ne treba zaboraviti i na Escape Plan filmove, čiji je treći dio nedavno izašao na digitalu.

Ove godine u jesen ćemo ga imati prilike gledati u ‘posljednjem’ Rambo: Last Blood filmu.

Iako je ušao u 74tu godinu života, čini se da ova akcijska legenda ne planira usporiti, jer je Sylvester Stallone aktivniji nego ikada.

Similar Posts