Godina je 1986. Nasilje je u porastu u Los Angelesu, a kriminal postaje bolest koja se brzo širi gradom. Sylvester Stalloneov Cobra je lijek! Ovaj kultni klasik možda nije vidio vrhunske kritike, ali je na kino blagajni prošao preko 160 milijuna dolara širom svijeta, što se pokazalo ogromnim potencijalom za franšizu koja nije išla nigdje, ali to bi se moglo promijeniti.

U press konferenciji na filmskom festivalu u Cannesu, Stallone se odrazio na hrabru akciju nakon što mu je pitanje o tome postavio član publike, kako je izvijestio Deadline:

“Ta (uobraženost) je bila što ako je Bruce Springsteen imao pištolj? To je bio rock n ‘roll s dramom. To je trebala biti još jedna franšiza jer je taj lik bio tako cool. I uprskao sam ga. Moj se osobni život našao na putu.”

Cobra (1986)

No, unatoč tome što je potencijalna franšiza umrla nakon objavljivanja filma, Stallone je također raspravljao o mogućnosti novog života za ovog ludog lika, premda ima jedna velika razlika:

“Ali pokušavamo ga vratiti kao TV seriju. Izvadite van Zombi Ekipu. Ja sam odavno otišao, ali ideja je jako dobra.”

Šanse da vidimo ovog policijskog poručnika koji ne priča puno natrag na ekranima u formatu serije na nekoj od streaming mreža pokazala bi se vjernom originalnom tonu filma, zato što streaming mreže, poput Hulu i Netflix, mogu pružiti sadržaj koji je pun slikovitog nasilja i prostog jezika kojim se Cobra svakodnevno služi.

Scenarija od Stallonea i redatelja George P. Cosmatos (Tombstone), film je djelomično baziran na knjizi Fair Game od Paula Gosling, s većinom ideja za skriptu koje dolaze iz njegova vremena radeći na skripti za Beverly Hills Cop koja je na kraju odbijena od Paramount Pictures. Radnja je pratila LAPD Poručnika Marion “Cobra” Cobretti, člana  elitne divizije “Zombi Squad” dok radi na rušenju ultra-nasilne supremacističke grupe The New World.

Veteran pisac-redatelj-glumac trenutno radi na postprodukciji za peti nastavak dugogodišnje akcijske franšize Rambo V: Last Blood, koja će također obilježiti njegov konačni portret klasičnog lika i dolazi u kina 20. rujna.