Ova vijest zvuči doslovno nevjerojatno, jedna od najboljih SF serija u zadnje vrijeme je otkazana!!! I to nakon samo tri sezone! Ostaje nada da će prijeći na drugu mrežu!
U posljednjim satima četvrtka, fanovi TV serija su doživjeli još jednu lošu vijest. Syfy je odlučio otkazati svoju fantastičnu SF seriju The Expanse, nakon samo tri sezone.

Ova odluka je došla u sred treće sezone serije, koja trenutno ide na Syfy i nevjerojatno, ali dobiva fantastične kritike! Sezona 3 trenutno ima 100% na Rotten Tomatoes, ali nažalost, te ocijene nije pratio i broj gledatelja.

Recenzija: The Expanse (sezona 2)

Srećom, za fanove The Expanse, putovanje ove znanstveno-fantastične serije možda i nije gotovo. Alcorn Entertainment, koji su producenti serije, će tražiti druge mreže da otkupe ovu serije, nadajući se da će i naći neku gdje bi mogli seriju dovesti do njezinog kraja.

Prve dvije sezone The Expanse serije se mogu pogledati na Amazon Prime, pa postoji dobra mogućnost da ih upravo oni otkupe i nastave sa serijom dalje, naravno sve ovisi o uspjehu koje je serije do sada ostvarila tamo.

Osobno se nadam da će ju HBO GO ili Netflix otkupiti, s obzirom na to da su oboje fantastični u izradi i promociji svojih serija, ulažu novce i vrlo su dostupni kod nas.

Nažalost, ljubitelji znanstvene-fantastike u zadnje vrijeme nikako ne mogu biti zadovoljni odlukama. Filmovi sve lošije i lošije prolaze na kino blagajnama, a neke od najboljih SF serija, poput The Expanse i recimo Altered Carbon (upitna budućnost) ne mogu skupiti dovoljan broj ljudi kako bi produžili svoje sezone. Zaista šokantno, možda još i više ako se zna da su te serije pravljene prema jednim od najčitanijih SF knjiga, pa gdje su onda gledatelji?!