Što sve znamo o igranom filmu ‘Hellsing’

Alucard bi se napokon trebao pojaviti na velikom platnu u akcijskom igranom filmu Hellsing – evo svega što zasad znamo o adaptaciji animea. Hellsing mangu stvorio je Kouta Hirano i slijedi titularnu organizaciju, koju je osnovao Draculin Van Helsing. Sama Hellsing organizacija štiti Britaniju od napada vampira, a njezino je ključno oružje Alucard, izvorni vampir. Alucard je zapravo nekada bio grof Drakula i nešto je poput mješavine vampira i košmarne Lovecraftian zvijeri.

Hellsing je prvi put adaptiran u anime seriju početkom 2000-ih, koji je dobio pomalo mlaku pažnju. Kasnija serija Hellsing Ultimate trajala je deset epizoda, a osim što se držala puno bliže izvornom materijalu, uvelike je potaknula krvoproliće i stil. Hellsing ima značajan kult koji slijedi zahvaljujući svojoj neobičnoj akciji, ekspanzivnom znanju i popisu nezaboravnih likova, uključujući Seras Victoria, Integra Hellsing i svećenika Aleksandra Andersona, Alucardovog neprijatelja.

2021. godine potvrđeno je da se razvija Hellsingov akcijski film, ali što obožavatelji serijala mogu očekivati ​​od filma?

Stvaratelj Johna Wicka Derek Kolstad razvija Hellsinga

Deadline je izvijestio u ožujku 2021. da će scenarist Johna Wicka Derek Kolstad snimati film Hellsing za Amazon Studios i da je bio ljubitelj izvornog materijala prije nego što je potpisao. Kolstad – koji je nedavno napisao film Nobody – rekao je da “Otkako me moj brat upoznao s Hellsingovom mangom i animeom prije nekoliko godina, opsjednut sam adaptacijom.”

Kolstad je savršeni izbor za Hellsinga, a Wick se također usredotočio na atentatora koji ima nezaboravnu postavu sporednih likova. Međutim, još je rano za projekt, tako da nisu najavljeni režiser ili glumci. Reeves je vjerojatno previše očit odabir za Alucarda, ali bio bi i nekako savršen, dok su obožavatelji predložili sve, od Adriana Brodyja do Toma Hiddlestona.

Datum i priča filma Hellsing nisu poznati

Toliko je rano u procesu stvaranja da nisu otkriveni datum izlaska ili detalji priče. Sigurno je pretpostaviti da je film još uvijek udaljen barem nekoliko godina. Filmska verzija vjerojatno će biti inspirirana ranim Hellsingovim mangama i Ultimate serijom, uključujući Alucardovo vježbanje Serasa, bitku s Andersonom, a možda čak i juriš na Hellsingov kompleks braće Valentine.

Hellsing bi mogao postati nova franšiza

Amazon se nesumnjivo nada da će film o Hellsingu nadahnuti franšizu, a postoji mnogo izvornih materijala. Zapravo, s obzirom na to kako priča postaje luda u kasnijim poglavljima, bilo bi lako predvidjeti kako se može prirodno evoluirati. Nadamo se da će film moći izbjeći kritičke prijeme kakve su dočekali Netflixovov Death Note, ali Hellsing zasigurno ima potencijal prerasti u horor verziju Johna Wicka.

Similar Posts