Stigao novi nastavak hit sage Lucinde Riley – Mjesečeva sestra

Stigao novi nastavak hit sage Lucinde Riley – Mjesečeva sestra

U biblioteku PULS ovaj mjesec je stigla Mjesečeva sestra, 5. nastavak očaravajuće povijesno-romantične sage o sedam posvojenih sestara, autorice Lucinde Riley.

Ova hit saga je prodana u više od 20 milijuna primjeraka diljem svijeta, a osvojila je i hrvatsku publiku. Posebnost ovih romana leži u tome što autorica u roman uključuje pomno istražene povijesne činjenice i ličnosti te ih obogaćuje elementima fikcije. Čitatelj se za tren izgubi u tajanstvenoj i očaravajućoj priči, a stranice se listaju same od sebe.

O autorici:
Lucinda Riley, nekadašnja filmska, kazališna i televizijska glumica rođena u Irskoj, s dvadeset četiri godine napisala je svoj prvi roman. Najprodavanija je autorica Sunday Timesa i New York Timesa, a njezine su knjige prevedene na trideset pet svjetskih jezika. Iako iza sebe ima nekoliko bestselera, kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj, serijalom ”Sedam sestara” postigla je nezapamćen uspjeh. Prva knjiga ove sage nosi isto ime, a njome započinjemo fascinantnu priču o izgubljenim obiteljskim korijenima i buđenju ljubavi. Svi nastavci serijala redovito predvode ljestvice bestselera, a jedna holivudska produkcijska kuća otkupila je prava na TV seriju od nekoliko sezona.

Donosimo vam uvid u svih pet nastavaka, počevši s najnovijim:

Stigao novi nastavak hit sage Lucinde Riley – Mjesečeva sestra

MJESEČEVA SESTRA (5. Nastavak) – NOVO

Sadržaj:

Poslije smrti oca – tajanstvenoga milijardera Pa Salta koji je posvojio šest djevojčica s različitih strana svijeta – Tiggy D’Aplièse odlazi u škotsku divljinu raditi ono što najviše voli: skrbiti se o životinjama na prekrasnom imanju zagonetnog Charlieja Kinnairda. Ta odluka pokazuje se sudbonosnom: Chilly, stari Ciganin koji godinama živi na imanju, potvrđuje njezino šesto čulo i davno proročanstvo da će je upravo on poslati kući u Granadu.

U sjeni veličanstvene Alhambre Tiggy otkriva poveznicu s drevnom zajednicom Cigana iz Sacromontea, prisiljenih na bijeg tijekom građanskoga rata, i La Candelom, najslavnijom plesačicom flamenca svojega naraštaja. Preko Škotske do Španjolske, Južne Amerike i New Yorka, Tiggy prati trag svoje egzotične prošlosti i pod budnim okom produhovljene bruje prihvaća iscjeliteljski dar. No kada se sudbina uplete, Tiggy mora birati između ostanka s novostečenom obitelji i povratka Kinnairdu…

U „Mjesečevoj sestri“ Lucinda Riley vodi nas u Škotsko visočje te ciganske špilje Granade uoči Španjolskoga građanskoga rata, ispreplićući priče dviju žena koje tragaju za svojom sudbinom i pritom riskiraju gubitak prave ljubavi.

Stigao novi nastavak hit sage Lucinde Riley – Mjesečeva sestraBISERNA SESTRA (4. DIO)

Sadržaj:

Njihova budućnost zapisana je u zvijezdama…
CeCe D’Aplièse oduvijek se osjećala poput izopćenice, a nakon smrti oca – tajanstvenoga milijardera zvanog Pa Salt koji je posvojio šest djevojčica s različitih strana svijeta – i Starina odlaska, samoća je pogađa više nego ikada prije. Svjesna da nema što izgubiti, CeCe će se upustiti u istraživanje svoje prošlosti pomoću jedinih tragova koje ima: crno-bijele fotografije i imena pionirke u Australiji početkom 20. stoljeća.

Stotinu godina prije kći škotskoga svećenika Kitty McBride napušta konzervativno obiteljsko gnijezdo i kao pomoćnica društvenoj uglednici putuje iz Edinburgha u Adelaide, a karta za novu zemlju donijet će joj pustolovinu o kakvoj je sanjala te ljubav kakvu nije mogla ni zamisliti. Kada CeCe konačno stigne u vruću i prašnjavu ravnicu crvenoga srca Australije, energija toga mjesta i drevna aboridžinska kultura pobudit će nešto duboko u njoj. Dok polako otkriva istinu o svojem nasljeđu, CeCe će povjerovati da joj taj neukroćeni, nepregledni kontinent može pružiti ono što je dotada smatrala nemogućim: osjećaj pripadnosti i dom.

Zahvaljujući tajlandskim plažama koje ostavljaju bez daha i tek djelomično ukroćenoj divljini kolonijalne Australije, Biserna sestra četvrti je i genijalno napisan nastavak Sedam sestara, epskoga serijala Lucinde Riley koji redovito zauzima vrh ljestvice bestselera diljem Europe.

Stigao novi nastavak hit sage Lucinde Riley – Mjesečeva sestraSESTRA IZ SJENE (3. DIO)

Sadržaj:

Star D’Aplièse na životnoj je prekretnici nakon iznenadne smrti voljenog oca – tajanstvenog milijardera koga njegovih šest kćeri odmila zovu Pa Salt. Posvojio ih je iz različitih kutaka svijeta i svakoj ostavio trag do pravog podrijetla, a Star njezin odvodi u starinsku knjižaru u Londonu u kojoj započinje novo putovanje. Stotinu godina prije nje svojeglava i neovisna Flora MacNichol zavjetuje se da se nikada neće udati. Sretna je i zaštićena u svojem domu u slikovitom engleskom Lake Districtu – nedaleko od kuće svoje junakinje iz djetinjstva, Beatrix Potter – no spletke je odvode u London i dom Alice Keppel, jedne među najomraženijim pripadnicama edvardijanskoga društva. Rastrgana između strastvene ljubavi i dužnosti prema obitelji, Flora se zatječe u nemilosrdnoj igri u kojoj predstavlja tek pijuna. Odnosno, sve do susreta sa stanovitim gospodinom, kada otkriva odgovore na pitanja za kojima je cijeli život tragala.

Star će uranjanjem u Florinu nevjerojatnu priču otkriti i vlastitu prošlost, no što više doznaje, sve snažnije počinje preispitivati samu sebe i svoje mjesto na svijetu… Treća knjiga očaravajućeg bestselera, serijala „Sedam sestara“, utemeljenog na mitovima o istoimenom zviježđu.

Stigao novi nastavak hit sage Lucinde Riley – Mjesečeva sestraOLUJNA SESTRA (2. DIO)

Sadržaj:

Usred priprema za natjecanje u jednoj među najopasnijim jedriličarskim utrkama na svijetu, Ally D’Aplièse prima vijest o iznenadnoj smrti voljenoga oca posvojitelja. Zajedno s ostalih pet sestara sastaje se u obiteljskom domu gdje doznaju da im je taj zagonetni milijarder – kome su iz ljubavi nadjenule nadimak

Pa Salt – svima ostavio primamljiv trag o pravom podrijetlu. Iako se netom upustila u strastven ljubavni odnos koji će zauvijek promijeniti tijek njezina života, Ally se nakon pravoga životnog brodoloma odriče života na vodi i vođena očevim tragom odlazi u prekrasnu i ledom okovanu Norvešku.Ondje postupno otkriva svoje korijene te neraskidivu poveznicu s Annom Landvik, nepoznatom mladom pjevačicom koja je živjela ondje stotinu godina prije i nastupila u premijernoj izvedbi Griegova kultnog glazbenog uprizorenja Ibsenova Peer Gynta. I dok polako sastavlja mozaik Annina života, Ally se počinje pitati tko je njezin voljeni Pa Salt uistinu bio te još važnije – gdje je sedma sestra?

Stigao novi nastavak hit sage Lucinde Riley – Mjesečeva sestraSEDAM SESTARA (1. DIO)

Sadržaj:

Roman “Sedam sestara” je prvi roman iz povijesno-ljubavne sage o sedam sestara. Ova bestseller saga autorice Lucinde Riley je diljem svijeta prodana u više od 20 milijuna primjeraka.

Prvi roman prati priču najstarije sestre Maje, u nastojanju da nakon smrti oca pronađe svoje pravo porijeklo. Nakon očeve iznenadne i misteriozne smrti, u domu iz djetinjstva okuplja se šest posvojenih sestara od kojih svaka dobije po jedan trag koji će je voditi na njezinom putovanju života. Maju trag odvodi na suprotnu stranu svijeta u dotrajalu vilu u Riju de Janeiru. Osamdeset godina prije, otac Izabele Bonifacio polaže silne nade u to da će mu se kći udati u aristokratsku obitelj. Istovremeno, arhitekt Heitor da Silva Costa izrađuje plan za golemi kip koji će nositi ime Krist Iskupitelj te se sprema na skorašnji put u Pariz kako bi pronašao kipara koji će uspješno ostvariti njegovu viziju. Maja otkriva kako je njezina sadašnjost povezana sa strastvenom Izabelom i mladim kiparom koji su živjeli 1920-ih, u vrijeme zlatnog doba Rija. U romanu se povijesne činjenice i elementi fikcije s takvom vještinom izmjenjuju da se čitatelj za tren izgubi u tajanstvenoj i očaravajućoj priči, a stranice se listaju same od sebe.

“Roman će se svidjeti čitateljima raznih žanrova jer na izvrstan način povezuje povijesne činjenice, romansu koja će vas dirnuti u srce i neodoljiv misterij.” – Historical Novel Society

Similar Posts