CBS All Access objavio je trailer za nadolazeću limitiranu serijsku adaptaciju filma The Stand koja bi mogla naježiti fanove epskog horor romana Stephena Kinga o smrtonosnoj globalnoj pandemiji.

Naravno, virus “superflu” ili “Captain Trips” koji razara Zemlju u The Standu daleko je opakiji od COVID-19 jer ubija mnogo brže i temeljitije, projektiran u strogo tajnom laboratoriju američke vlade. Ali još uvijek postoje trenuci u jednomominutnom videozapisu koji će vjerojatno uznemiriti svakoga tko pažljivo prati vijesti o koronavirusu.

U jednom trenutku najave, lik kaže “Opasno je biti prorok za vrijeme preokreta.” To je izravna referenca na lik Whoopi Goldberg, majku Abagail Freemantle, koju je premda više od 100 godina u romanu Bog odabrao da izvodi dobre ljude iz suvišne opustošene Amerike u grad Boulder u Koloradu.

Trailer se usko fokusira na majku Abagail i njezinu zlu suprotnost, Dark Man, Randalla Flagga – kojeg glumi Alexander Skarsgård. U romanu se susreću u snovima i vizijama, a Flagg postaje frustriran jer ne može iskoristiti svoje demonske moći da utječe na nju.

U The Stand također glumi Jamesa Marsden kao svakodnevni dobri momak Stua Redman, Odesa Young, Jovan Adepo, Greg Kinnear, Katherine McNamara i još mnogo drugih zvijezda.

Stephen King napisao je potpuno novi epilog i za seriju. Premijera je u četvrtak, 17. prosinca, a emitirat će se isključivo na CBS All Accessu.

Trailer: