Stephen Kingov ‘The Talisman’ napokon dolazi na velike ekrane

Tri i pol desetljeća fanovi slušaju glasine o filmskoj verziji Stephen Kingove i Peter Straubove epske fantazije The Talisman.

Bilo je mnogo ćorsokaka i lažnih nada, ali danas Amblin Partners kažu EW-u da se konačno događa. Stvarno ovog puta.

Outlander i The Handmaid’s Tale redatelj Mike Barker je zaposlen da ispriča priču o mladom dječaku imena Jack Sawyer i njegovoj prostranoj potrazi kroz čudovišnu alternativnu dimenziju kako bi pronašao mistični naslovni objekt koji može izliječiti njegovu umiruću majku. On bi mogao spasiti dva svijeta u tom procesu.

Amblin i tvrtka Kennedy / Marshall produciraju film i već desetljećima sudjeluju u projektu. Chris Sparling (koji je napisao klaustrofobičan triler s Ryan Reynoldsom, Buried), prilagodit će scenarij.

Putovanje od stranice do ekrana počelo je još kada je Steven Spielberg postao hipnotiziran ranom kopijom djela u radu od Kinga, koji je tada bio najpoznatiji po knjigama The Shining i The Stand, i Strauba, najpoznatijeg po romanu Ghost Story.

On je toliko želio napraviti taj film da je natjerao Universal Pictures da mu kupe prava na tu knjigu zauvijek – ne samo kao opciju za adaptiranje, jer bi to isteklo nakon nekoliko godina.

“To je nešto što sam želio vidjeti u kinima posljednjih 35 godina,”on je rekao za EW prošle godine, dok je razgovarao o svojoj dugogodišnjoj želji za raditi na nečemu s Kingom. “Ja vjerujem da će u bliskoj budućnosti, ovo biti naša najbogatija suradnja.”

Dugo vremena, Spielberg je razmišljao režirati filmsku verziju knjige od 944 stranice, a onda je samo planirao producirati.

Prije otprilike desetljeća, Amblin je razvio šesto-satnu TNT mini-seriju, koju je adaptirao scenarist The Skeleton Key i novog Dumbo filma, Ehren Kruger. “U to vrijeme bilo je prebogato za TNT krv,” Spielberg je rekao. “Onda sam ja to povukao natrag i pokušao ispregovarati pravljenje igranog filma.”

King i Straub su već navikli na započinjanje i odustajanje od ovog filma. “Nekoliko puta je on došao vrlo blizu pravljenja, te je bilo puno razgovora oko toga,” King je rekao za EW.

Sada, napokon, čini se kako se Jack Sawyerovo putovanje na velike ekrane konačno bliži kraju, a vjerojatno je i pravo vrijeme s obzirom na trenutnu popularnost Kingovih adaptacija.

Similar Posts