Stephen Kingov The Stand službeno postaje TV serija

Stephen Kingov The Stand službeno postaje TV serija

Napokon je službeno potvrđeno, Stephen Kingova apokaliptična knjiga The Stand postaje limitirana serija. 

Nova televizijska adaptacija Stephen Kingove knjige iz 1978. godine, The Stand, je na putu, jer je CBS All Access potvrdio pravljenje 10-epizodne limitirane serije prema knjizi. Projekt je u razvoju jedno duže vrijeme, u kojem su uglavnom razmatrali hoće li knjiga biti adaptirana za velike ekrane ili će se odlučiti za male. U kolovozu 2018. godine smo zadnji puta čuli vijesti da je projekt i dalje u razvoju, ali nakon toga dugo vremena ništa do sada.

Ovo će biti drugi puta da je The Stand knjiga pretvorena u mini-seriju, iako je prvi pokušaj, koji se prikazivao na ABC sada već davne 1994. godine, bio iz samo četiri dijela. U toj adaptaciji su glumili Gary Sinise, Molly Ringwald, Jamey Sheridan i Rob Lowe, što je u to vrijeme bila vrlo impresivna glumačka postava koja je došla s velikih ekrana na male, nešto što je tek posljednjih godina postalo normalno. Unatoč vrlo dobroj glumačkoj postavi, adaptacija je bila limitirana budžetom, kao i standardnim restrikcijama kablovskih mreža, iako je to vjerojatno bilo najbolje čemu su se fanovi mogli nadati s obzirom na veličinu knjige. Sada se čini kako će fanovi Kinga dobiti novu priliku vidjeti svoju omiljenu knjigu prenesenu na male ekrane, samo ovog puta s puno manje restrikcija.

The Stand

King, kao i redatelj serije Josh Boone (The New Mutants) su imali nešto za reći o tome:

“Uzbuđen sam i jako sam zadovoljan što će The Stand imati novi život na ovoj uzbudljivoj novoj platformi. Uključeni su muškarci i žene koji točno znaju što rade; skripte su dinamitne. Rezultat će biti nešto nezaboravno i uzbudljivo. Vjerujem da će gledatelje odvesti u svijet za koji se nadaju da se nikada neće dogoditi.”

Očigledno se događa puno oko ove serije, kao što će bez sumnje imati puno toga za ispuniti, pogotovo nakon uspjeha filma IT na kino blagajnama, koji će vjerojatno biti i za IT Chapter Two. Ali nakon neuspjeha filma The Dark Tower razumljivo je da bi The Stand možda bio prikladniji za male ekrane. Međutim, to ne znači da ovaj projekt neće moći konkurirati kino adaptaciji Kingovog materijala. Na kraju, ako nam je Star Trek: Discovery pokazao išta, onda je to da CBS All Access može donijeti impresivne stvari na male ekrane.

Similar Posts