Stephen Kingov Game of Thrones: Hulu razvija Eyes of the Dragon seriju

Stephen Kingov Game of Thrones: Hulu razvija Eyes of the Dragon seriju

I dok se smatram poprilično velikim fanom Stephen Kinga i dalje postoji veliki broj njegovih knjiga koje još nisam imao prilike pročitati. Jedna od tih knjiga je novela fantazije iz 1984. godine, The Eyes of the Dragon. Očigledno, ova knjiga nije horor žanra, pa sam je ostavio malo po strani svoje ‘za čitati’ liste. Sada nam stižu vijesti da Hulu razvija pilot za ovu seriju.

It i Child’s Play producent Seth Grahame-Smith će biti izvršni producent, zajedno s David Katzenberg, Bill Haber, Roy Lee i Jon Berg. Grahame-Smith će također pisati scenarij pilota i bit će showrunner serije. On kaže:

“Ja sam jako uzbuđen što radim u svijetu Stephen Kinga za Hulu, koji ima odličan uspjeh s prijašnjim Kingovim adaptacijama. Cilj je napraviti ovu seriju tako da bude potpuno drugačija od ijedne druge Stephen Kingove adaptacije, s ovim bogatim izvornim materijalom i jedinom pravom knjigom fantazije koju je napisao, a da sadrži kraljeve i mačeve i princeze. Mi ćemo poštovati duh knjige i njezinu ostavštinu.”

Knjiga se odvija u izmišljenom kraljevstvu Delaina i priča priču o moći i putu dvojice braće prinčeva.

“Manipulativni čarobnjak Kralja Rolanda, Flagg, vidi prijetnju svojoj moći kada Kraljica Sasha rodi sina Petera, nasljednika na prijestolje. Kada je kraljica trudna s drugim sinom, Flagg natjera babicu da smrtno rani kraljicu i tako započinje svoju zavjeru da se riješi budućeg kralja. Peter donosi vino svom ocu svake večeri prije spavanja, a Flagg otruje to vino i namjesti sinu. Čarobnjak je u međuvremenu također manipulirao mlađim sinom, Thomasom, pokazujući mu tajne prolaze gdje dječak može špijunirati svog oca. Thomas vidi ubojstvo svog oca koje je namješteno njegovom bratu, ali je rastrgan kad je Petar proglašen krivim i zaključan u ogromnoj kuli. Uostalom, kad je Peter otišao, on je kralj u dobi od 12 godina. On dopušta Flaggovu široko rasprostranjenu moć koja korumpira kraljevstvo. U međuvremenu, Petar mora pokušati pobjeći kako bi spriječio Flagga i povratio prijestolje.”

I dok ne mogu komentirati kvalitetu ovog zapleta, kao ni knjige, ali ta velika najava “Stephen Kingov Game of Thrones” sigurno je bila više nego dovoljna da studiji jedva dočekaju otkupiti prava na knjigu. Naravno, još su tu i zmajevi.

Serija The Eyes of the Dragon za sada još nema datum izlaska, ali čim saznamo nešto novo izvijestit ćemo vas.

Similar Posts