Stephen King 'IT' - povezan sa ostalim pričama

Stephen King ‘IT’ – povezan s ostalim pričama

Pročitajte kako se Stephen Kingov, novi horor film ‘IT’, povezuje s gotovo svim ostalim njegovim pričama. 

Ako ste malo čitali ili pratili adaptacije prema Kingovim knjigama, vidjet ćete da se gotovo svako njegovo djelo, na neki način, dodiruje s drugima. U slučaju filma ‘IT’, ono ima dodirne točke s gotovo svim njegovim djelima. Mi ćemo vam u ovom članku pokazati samo neke od tih dodirnih točaka s adaptacijama prema Kingovim knjigama. Godine u nazivima su godine kada su knjige izdane, ne filmovi.

1. The Shining (1976)

The Shining

Dick Hallorann, kuhar iz Overlook Hotela, pojavljuje se kao mladi vojnik u ‘pogledima unatrag’ u filmu IT, u kojem Derryevi rasistički stanovnici spale plesni klub punom vojnika, tokom prohibicije. Hallorann spašava život muškarcu, koji kasnije postaje Mike Hanlon, jedan od glavnih dječaka u filmu IT.

2. The Stand (1977)

Stephen King 'IT' - povezan s ostalim pričama
The Stand

Odrasli lik Ben Hanscom, još jedan od djece koji se bori protiv Pennywise, živi u Hemingford Home u Nebraska, što je mjesto gdje je Mother Abagail dovlačila preživjele u The Stand. Taj grad je opisan u knjizi kao “napušteni mali grad Gatlin”, što je ujedno i mjesto događanja, druge Kingove kratke knjige Children of the Corn.

3. The Dead Zone (1979)

The Dead Zone

Kada Beverly Marsh, iz ‘IT’, spomene, davno izvršene zločine, kada je “taj poludjeli policajac ubio sve te žene u Castle Rock,” ona misli na serijskog ubojicu Frank Dodd, iz Kingovu knjige o emocionalno izmučenom vidovnjaku, Johnny Smith.

4. Rita Hayworth and Shawshank Redemption (1982)

Stephen King 'IT' - povezan s ostalim pričama
The Shawshank Redemption

Postoje razne reference u IT filmu o ljudima poslanim u taj imaginarni zatvor u Maine, gdje je nekoć davno, zatvorenik imena Andy Dufresne, izveo smion i nevjerojatan bijeg.

5. Christine (1983)

Stephen King 'IT' - povezan s ostalim pričama
Christine

Kada ITov zlostavljač/ubojica Henry Bowers pobjegne iz mentalne bolnice, pred kraj knjige, drevni zli entitet preuzima oblik poznatog 1958 Plymouth Fury kako bi ga vratilo natrag u Derry – uz pomoć jednog od njegovih davno umrlih prijatelja za kormanom.

 

Ovo su bile reference na film ‘IT’, prije njegovih događanja, a dalje u tekstu pogledajte ostale, koje se odnose na njegovu priču iz 1986.

Similar Posts