Epsko finale trenutne Star Wars sage – The Rise of Skywalker završilo je post-produkciju i sada čeka početak kino-distribucije za nešto manje od mjesec dana. Iako je cijela produkcija se držala u strogoj tajnosti, trenutak nepažnje je skoro pokvario osjećaj isčekivanja milijunima obožavatelja diljem svijeta.

Naime, redatelj J.J. Abrams priznao je da je jedan od glumaca ostavio svoj scenarij u hotelskoj sobi, nakon čega je scenarij slijedom nepredviđenih okolnosti završio na eBayu, najvećoj online trgovini na svijetu, po cijeni od £65, što je otprilike 77 eura. Na svu sreću, iz Disneya nikako nisu htjeli riskirati sa bilo kakvim curenjima radnje filma tako da su uspjeli vratiti scenarij prije nego je opet dospio u krive ruke. Inače, glavna glumica Daisy Ridley je bila “prvoosumnjičena” od glumaca da je izgubila scenarij, što je ona negirala. Na kraju, sada je preko svog twitter profila glumac John Boyega, kojeg znamo kao bivšeg Stormtroopera Finna, priznao da je izgubljeni scenarij bio njegov.

Tijekom izdanja emisije Dobro jutro Amerika, Boyega je o scenariju pitao voditelj Michael Strahan. Nakon što je izbjegao situaciju nekoliko trenutaka, Boyega je svima rekao da je scenarij ostavio ispod svog kreveta prije nego što je završio na eBayu. Zatim se otvorio o cijeloj priči.

“U redu, momci, to sam bio ja”, priznao je Boyega. “Dopustite da vam kažem kako je sve ovo išlo. Zapravo iz mog apartmana. Mijenjao sam apartman i scenarij sam ostavljao ispod svog kreveta. Bio sam kao: ‘Znate što? Ostavit ću ga ispod kreveta , kad se probudim ujutro, uzet ću ga i onda krećem.’ Ali onda su došli moji dečki i počeli smo malo zabavljati se, i scenarij, jednostavno je tamo ostao. A onda, nekoliko tjedana nakon toga, taj čistač ulazi, pronalazi ovaj scenarij, a zatim ga stavlja na eBay za £65. Osoba nije znala pravu vrijednost.”

Srećom, situacija je na kraju dobro završila, tako da sada ne moramo brinuti da je internet minsko polje za spojlere, barem ne do izlaska filma, koji u našim kinima starta 18.12.