Star Wars još jednom dominira kino blagajnama, jer je Star Wars: The Last Jedi otvorio s $220 milijuna i to samo na domaćem (Američkom) tržištu!Star Wars: The Last Jedi je postao tek četvrti film u povijesti koji je otvorio s više od $200 milijuna na kino blagajnama u Americi. Drugi filmovi su bili Star Wars: The Force Awakens, koji je zaradio $247.9 milijuna koji još uvijek drži taj rekord, Jurassic World s $208.9 milijuna i Marvel’s The Avengers s $207.4 milijuna.

Star Wars: The Last Jedi - slika otkriva Luke Skywalkerov, 'Journal of the Whills'
  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Star Wars: The Last Jedi u petak je zaradio $104.8 milijuna, što ga je učinilo tek drugim filmom u povijesti koji je išao preko $100 milijuna na prvi dan otvaranja. Star Wars: The Force Awakens je zaradio $119 milijuna na svoj prvi petak 2015 godine.

Star Wars: The Last Jedi je zaradio $45 milijuna na dan pretpremijere u četvrtak, drugo najveće otvaranja, ponovno iza Star Wars: The Force Awakens, koji je zaradio $57 milijuna na svoj dan pretpremijere.

Star Wars: The Last Jedi je lako prestigao prošlogodišnji Star Wars film, Rogue One: A Star Wars Story, koji je bio prvi samostalni Star Wars film. Rogue One je prvi vikend otvorio s $155.1 milijuna u Americi.

Star Wars: The Last Jedi se procjenjuje da je zaradio $425 milijuna diljem svijeta na svoj vikend otvaranja, što će ga učiniti jednim od top pet vikend otvaranja svih vremena (ne računajući inflaciju).

Diljem svijeta, Star Wars: The Force Awakens je zaradio $2.1 milijarde, a Rogue One je zaradio $1.1 milijardu.