Film koji se temelji na seriji videoigara Star Wars: Knights of the Old Republic navodno je dobio zeleno svijetlo i već ima spremnog scenarista. Star Wars fanovi već dugo vremena vjeruju da su showrunneri Game of Thrones serije povezani s pravljenjem Knights of the Old Republic trilogije filmova i sada se čini da ti filmovi zaista jesu i izradi, samo s drugim kreativnim timom. Prema Buzzfeed, Laeta Kalogridis će pisati scenarij za film pravljen prema video igrama Knights of the Old Republic. Scenaristkinja je blizu završetka pisanja prvog nacrta skripte i vrlo vjerojatno će to biti prvi film u trilogiji. Ako se to pokaže istinom, onda će Laeta biti prva žena koja piše scenarij za Star Wars bez da ima uz sebe još jednog pisca.

Disney navodno razvija Knights Of The Old Republic seriju za Disney+

Za one koji nisu upoznati s tim materijalom, smješteno je tisućama godina prije Skywalker Sage i igre su vam omogućavale da posjetite razne kultne lokacije franšize, sudjelujete u svemirskim borbama, družite se s raznovrsnom ekipom pratitelja (uključujući istinskog kultnog robota ubojicu HK-47), pratite zanimljivu radnju s nekim šokantnim zapletima i možda najbolje od svega, izaberete želite li biti dobri i dosadni Jedi ili epski Sith Lord. S obzirom na to da se tehnologija gotovo nikada ne razvija u Star Wars svemiru, sve se činilo poprilično poznatim. Govorimo o hipersvemirskim brodovima, svjetlosnim mačevima, ogromnim svemirskim utvrdama i ostalom.

Disney navodno razvija Knights Of The Old Republic seriju za Disney+

Skywalker saga će se nastaviti i završiti s J.J. Abramsovim Star Wars: The Rise of Skywalker kasnije ove godine. Međutim, Lucasfilm ima planove za dvije nove filmske serije. Prva najavljena nam stiže od The Last Jedi redatelja Rian Johnsona dok će druga biti od Game of Thrones kreatora David Benioff i D.B. Weiss. Očekivalo se da Rian Johnson piše scenarij i režira prvi film Star Wars trilogije koji je izvan Skywalker sage. Međutim, Game of Thrones kreatori pišu scenarij i produciraju Star Wars seriju filmova s također novim likovima. Ranije ovog mjeseca, Bob Iger je službeno najavio da su Game of Thrones kreatori prvi s izlaskom novog Star Wars filma, koji treba doći u kina u prosincu 2022. godine.

Raduje li vas vijest da ćemo napokon dobiti dugo očekivani Star Wars: Knights of the Old Republic film?