U Star Trek: Picard, otpor će biti uzaludan. Detalji radnje nove Star Trek serije su rijetki, ali mi znamo da će Borg igrati neku ulogu. Prvi trailer, otkriven na San Diego Comic-Conu, sadržavao je snimku Borgove kocke ili u izradi ili tijekom popravljanja. Također se i dva ključna Borg lika vraćaju u seriju, Seven of Nine i Hugh. Naravno to je bez da spominjemo Picardovu osobnu povijest s Borg Kolektivom. Na Destination Star Trek, Patrick Stewart je sugerirao da će prva epizoda ponuditi fanovima nove informacije o stanju Borga. “Nakon 23, kada naša serija bude debitirala, vi ćete znati više o Borgu,” Stewart je rekao.

Borg se uspio uvući pod Picardovu kožu više od ijednog drugog negativca u seriji Star Trek: The Next Generation. To je u figurativnom i doslovnom smislu. U dvodijelnoj epizodi “The Best of Both Worlds,” Borg je asimilirao Picarda. On je postao Locutus of Borg. Ekipa Enterprisea je spasila Picarda i Starfleet je poništila njegovu asimilaciju. Međutim, emocionalni ožiljci su ostali. To se vidjelo u sljedećoj epizodi “Family” i u poslovima s Hughom u epizodi “I, Borg.” Njegovo vrijeme kao Locutus se vratilo progoniti ga kada se suprotstavio Borg Queen u Star Trek: First Contact.

Picard će također ponovno udružiti Stewarta s nekim od njegovih bivših kolega iz serije The Next Generation, a to su Jonathan Frakes kao Will Riker, Marina Sirtis kao Deanna Troi i Brent Spiner kao Data.

Star Trek: Picard 23. siječnja 2020. godine na CBS All Access.