Star Trek: Picard - Patrick Stewart nas zadirkuje velikim Borg otkrićima u premijeri serije

Star Trek: Picard je hibrid Discoveryja & Next Generation

CBS All Accessov Star Trek: Picard je opisan kao hibrid Star Trek: Discoveryja i Star Trek: The Next Generation. Serija će pratiti legendarnog kapetana Zvjezdane flote koji se vraća karijeri koja ga je napravila herojem, mnogo godina nakon što je podnio ostavku nakon misije koja ga je psihički prestrašila, te je proveo mnogo godina živeći u samotnoj mirovini na svom obiteljskom vinogradu, bez društva osim svog vjernog psa.

Uz Patricka Stewarta, Picard će prikazati nekoliko drugih likova iz serija The Next Generation i Voyager koji će reprizirati svoje uloge. Međutim, to neće biti jednostavno ponavljanje serija koje su završile prije mnogo godina, nego će umjesto toga vidjeti Picarda kako upravlja novom posadom sastavljenom iz mnoštva odbačenih dok se upuštaju u misiju pomoći misterioznoj mladoj ženi koju se lovi iz prvobitno nejasnih razloga.

Star Trek: Picard je hibrid Discoveryja & Next Generation

Vijesti o miksu između Star Trek: Discovery i Star Trek: The Next Generation, te onome što možemo očekivati od Star Trek: Picard serije, prvi donosi Trekmovie, usred litanije izvještavanja o brojnim zbivanjima različitih novih i povratničkih serija unutar svemira Zvjezdanih staza, što je otkriveno na Summer Press turneji Udruženja televizijskih kritičara. Konkretno, navedeno je da je po svojoj veličini i opsegu usporediva s Discoveryjem, dok su sličnosti s The Next Generationom bile u pogledu pristupa likovima i pripovijedanju.

Također je priznato da se paradigma TV pripovijedanja promijenila u godinama od posljednje epizode The Next Generationa, koja je emitirana 1994., ali tvrdi se da je usporedba još uvijek valjana. Općenito je pravilo da su TV serije u modernom vremenu postala puno serijaliziranije nego epizodne; umjesto da se sastoji od niza priča od 42 minute s istim likovima, svake će se sezone češće događati kao satima dugačka jedna priča ispričana u više epizoda, s tim da su svaki naizgled slučajni događaji jednokratni događaji koji ipak služe specifičnoj svrsi u većem narativu.

Patrick Stewart želi glumiti Jean-Luc Picard u Quentin Tarantino Star Trek filmu! - Svijet filma

Ako je izjava za Picard seriju da je takva vrsta mješavine na bilo koji način točna, pokazivat će da je serija nešto zaista posebno za sve ljubitelje Star Treka i znanstvene-fantastike općenito. Veličina Discoveryjeve produkcije značajan je dio njegovog uspjeha i donio je niz novih fanova koji su prethodno odbijeni od franšize zbog reputacije retro kiča. Isto tako, posvećenost likovima bila je jedna od stvari zbog koje je Next Generation bio toliko popularan, premda je to ponekad bilo usredotočeno na štetu bilo kakvog stvarnog uzbuđenja ili avanture. Njih dvije kombiniranih na toj razini – visoka produkcijska ljestvica spojena s intimnim, likovima temeljenim pripovijedanjem – trebala bi rezultirati u to da ćemo se samo još više radovati izlasku Star Trek: Picard serije.

Druge je zanimalo i ovo...