Vijesti o smrti mnogima voljenog Stan Leeja su se nevjerojatnom brzinom proširile medijima, a ono što je mnoge fanove njegovog rada i djela zanimalo je u koliko će se još Marvel filmova on pojaviti u svojim poznatim cameo ulogama?

Ovaj bezvremenski tvorac, jedan od najznačajnijih ljudi pop kulture, ostavio je svoj pečat i dio svoje ostavštine na tolikim ljudima i stvaralačkim stvarima koje je nemoguće izračunati. U kasnijim godinama njegovog života, jedna od najvoljenijih tradicija koja uključuje tvorca Spider-Mana su bile njegove cameo uloge u Marvel Filmskom Svemiru i šire.

Stan Lee se pojavljivao u Marvel vezanim filmovima desetljećima, a kako je MCU jačao, tako su stvorili i malu knjižnicu pamtljivih šala i pojavljivanja Leeja. Gotovo svi fanovi vjerno čekaju njegovo pojavljivanje u filmu, te se pitaju gdje će i odakle iskočiti.

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Ali sada, kada se nažalost ono neizbježno dogodilo i Stan Lee nas je napustio, ostaje pitanje: koje će biti njegovo posljednje pojavljivanje u MCU? Marvel Studios, svjestan njegovih godina, je snimao njegove cameo uloge u grupama, snimajući više scena odjednom.

To je u njegovim kasnijim pojavljivanjima, poput vožnje busa u Avengers: Infinity War, rezultiralo bržim i ne toliko spektakularnim scenama, ali ono što je bitno je da je on bio tamo, uključen u svemir.

Zadnji set cameo uloga je navodno snimljen skroz do Avengers 4. To je već nekoliko puta izjavljeno i od Leejevog agenta, kao i od Joe Russo, što znači da možemo očekivati Stan Lee cameo uloge u Captain Marvel i Avengers 4.

Nepoznato je jeli Stan Lee snimio cameo ulogu za Spider-Man: Far From Home. To još nikada nije bilo spomenuto, tako da je moguće da film neće sadržavati Stan Lee cameo, čime će to postati prvi MCU film bez njega. Bilo bi tužno da Spider-Man ode na velike ekrane bez svog kreatora, ali s obzirom na to da je Avengers 4 prividno ‘kraj’ MCUa kakvog poznajemo, s mnogim originalnim glumcima koji odlaze, to ipak ima neki stupanj zatvaranja.

Osim Marvel Studios, postoji nekoliko drugih filmova pravljenih prema Leejevim likovima. Nažalost, Fox je potvrdio da nije snimio Stan Lee cameo za Dark Phoenix, što ga time najvjerojatniji isključuje i iz New Mutants. Kod Sony Animation, Leejev glas će se pojaviti u Spider-Man: Into The Spider-Verse. Također je potvrđeno da će mu se glas pojaviti i u Ralph Breaks The Internet.

I dalje se vode debate oko toga što je Stan Lee samostalno napravio, a što samo nadgledao, a u nastavku pogledajte sve Stan Lee cameo uloge