Stan Leejeva kćerka ogorčena na Disney i stala na stranu Sonyja oko Spider-Mana

Stan Leejeva kćerka ogorčena na Disney i stala na stranu Sonyja oko Spider-Mana

Stan Leejeva kćerka, Joan Celia “JC” Lee, izjasnila se o odluci Sonyja da više ne producira Tom Hollandove Spider-Man filmove zajedno s Disneyjevim Marvel Studios.

Ranije ovog tjedna, Sony je odlučio da će nastaviti sa Spider-Manovim filmovima bez Disneyja i Marvel Studios predsjednika Kevina Feigea, koji su navodno tražili povećanje od zarade filmove na 30% (pričalo se o 50%, ali posljednje je rečeno da se ipak radi o 30%). To je rezultiralo ogorčenim fanovima koji su prebacivali krivnju na neku od strana, s onima koji su branili Sony i govorili o nerazumnim željama Disneyja, pogotovo s obzirom na količinu snage koju je Disney nakupio posljednjih godina.

Internet je ogorčen oko prekida Spider-Man suradnje između Sonyja i Marvel Studiosa

U izjavi za TMZ, Joan Celia “JC” Lee, kćerka kreatora Spider-Mana Stana Leeja, činilo se da je odjeknula s onim osjećajima koji se odnose na Disneyjevu sve veću kontrolu nad medijima. Prema Lee, Disney i Marvel bi trebali biti držani pod kontrolom kada se radi o pokušajima dobivanja kompletne kontrole nad likovima koje je Stan Lee stvorio:

“Marvel i Disney koji traže potpunu kontrolu nad kreacijama moga oca moraju biti provjereni i uravnoteženi od onih koji to rade, dok i dalje žele profitirati, moraju imati istinsko poštovanje prema Stanu Leeju i njegovoj ostavštini.”

Joan Celia “JC” Lee dodaje da bilo da je to kroz Sony ili neki drugi studio, likovi koje je Stan Lee stvorio zaslužuju biti interpretirani od nekog drugog, a ne samo Disneyja:

“Bilo da je to Sony ili netko drugi, stalna evolucija Stanovih likova i njegova ostavština zaslužuje višestruko gledište. Kada je moj otac umro, nitko iz Marvela ili Disneyja mi se nije javio. Od prvog dana, oni su komoditizirali rad mog oca i nikada mu nisu pokazali ni poštovanje ni pristojnost.”

Stan Leejeva kćerka ogorčena na Disney i stala na stranu Sonyja oko Spider-Mana

Lee je svoj komentar zaključila oštrim riječima o tome kako se osjeća da su Disney i Marvel tretirali Stana Leeja rekavši: “nitko nije mogao tretirati mog oca gore nego Marvelovi i Disneyjevi rukovoditelji.

Ono što tu nije spomenuto, a nažalost je ružna istina, je to da je Marvel bankrotirao 1996. godine, rasprodao svoje likove i sve vezano za njih za ništa novaca svuda po svijetu. Stan Lee i ostala ekipa koja je stvarala cijeli taj svijet, konstantno ga spajala zajedno, je u jednom trenutku svoje snove odlučila rasprodati i napraviti nemogućim njihovo ponovno spajanje. Ili gotovo nemogućim, zahvaljujući Disneyju. S pogleda gledatelja i ljubitelja Marvela, ne vidim bolju opciju nego jedinstvenog i ujedinjenog Marvelovog Filmskog i Stripovskog Svemira. Ne mora to nužno biti pod Disneyjem, neka Sony i dalje ima kontrolu, neka Universal ima kontrolu nad Hulkom, ali jel ovo najbolje što smo mogli vidjeti recimo od Hulka? Bi li Hulk bio malo drugačiji i više ga bilo da je bio pod Disneyjem? Je li to nešto što bi fanovi više voljeli od ovakvog Hulka kojeg smo dobili? Koliko god JC ima sigurno pravo pričati o ovoj temi, fanovi su oni koji su kupovali stripove, pa jednog dana i prestali, pa sada opet, uglavnom zahvaljujući Disneyju kupuju karte, stripove ostale stvari Marvelovih junaka.

Što mislite o komentarima Joan Celia “JC” Lee? Mislite li da je u pravu o Disneyjevoj solo kontroli nad Stan Leejevim likovima?

Similar Posts