Srpski 'Vampir' zagriza u stvarne vampirske slučajeve

Srpski ‘Vampir’ zagriza u stvarne vampirske slučajeve

Gorica Regodić (Next to Me), Joakim Tašić (Santa Maria della Salute) i Balkanska legenda Eva Ras (Love Affair, The Case of the Missing Switchboard Operator) pridružuju se Branko Tomovićevom Europskom arthouse filmu Vampir.

U filmu, “Nakon što je svjedok kriminala u Londonu i traži mjesto gdje bi se sakrio, Arnautu (kojeg glumi Tomović) ponuđen je posao od šarmantne, ali nemilosrdne Vesne (Regodić), da se brine o groblju u udaljenom selu u Srbiji. On uskoro ima vizije iz noćnih mora i redovito ga posjećuje misteriozna stara žena Baba Draga (Ras) koja vodi Arnauta u tamu. Čini se da se samo seoski svećenik (Tasić) trudi zaštiti ga od zlih namjera mještana.”

“Naš je film inspiriran stvarnim vampirskim slučajevima koji su se događalo u Srbiji tijekom 1700tih,” kaže Tomović. “To su bili izvori vampira. Iako je ‘Vampir’ smješten u moderno vrijeme, temeljen je na tim mitovima, praznovjerjima i elementima narodne predaje.”

Vampir će se snimati na Engleskom jeziku u Srbiji ovoga ljeta i Srpsko-Njemačka je kooperacija, kojeg produciraju Jean-Louis Alexandre i Dina Vickermann. Oscarom nagrađivani skladatelj Mark Ashworth (ABCs of Death, Entity) će stvoriti originalnu glazbu za film.

Prvi poster za film Vampir možete pogledati ispod i izgleda odlično.

Similar Posts