Sretan rođendan Guy Ritchie!

Sretan rođendan Guy Ritchie!

Danas je 49 rođendan Engleskom redatelju, Guy Ritchie, koji je najpoznatiji po svojim kriminalističkim filmovima. Od sada “velikim” redateljima i glumcima rođendane čestitamo u formatu 5+1! Predstavljamo vam 5 najboljih filmova Guy Ritchie po korisnicima IMDb + 1 po našem izboru. 

Top 5 filmova prema korisnicima IMDb

1. RocknRolla (2008)

 RocknRolla (2008) on IMDb


RocknRolla

RocknRolla Britansko-američki krimi, komedija film iz 2008,  redatelja i scenarista by Guy Ritchie, a zvijezde filma su Gerard Butler, Tom Wilkinson, Thandie Newton, Mark Strong, Idris Elba, Tom Hardy, Jimi Mistry i Toby Kebbell.

U Londonu, muljaže u vlasništvu nekretninama donose milijarde finti, privlačeći neke od najgorih i najčvršćih momaka u gradu, te poznatije gradske vlasnike podzemlja, od kojih se svi žele što brže obogatiti.

2. Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)

 Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011) on IMDb

Sherlock Holmes: A Game of Shadows

Sherlock Holmes: A Game of Shadows je Britansko-američki, misteriozno akcijski film, redatelja Guy Ritchie, producenata Joel Silver, Lionel Wigram, Susan Downey i Dan Lin. To je nastavak filma iz 2009, Sherlock Holmes. Robert Downey Jr. i Jude Law repriziraju uloge Holmes i Watson, a pridružuju im se Noomi Rapace kao Simza, Stephen Fry kao Mycroft Holmes i Jared Harris kao Professor Moriarty.

Sherlock Holmes i njegov pomoćnik Dr. Watson udružuju snage kako bi nadmudrili i uhvatili svog najvećeg neprijatelja. Profesora Moriartya.

3. Sherlock Holmes (2009)

 Sherlock Holmes (2009) on IMDb

Sherlock Holmes

Sherlock Holmes je Britansko-američki, misteriozno akcijski film, redatelja Guy Ritchie, producenata Susan Downey i Dan Lin. Robert Downey Jr. i Jude Law glume Holmes i Watson, a Rachel McAdams glumi njihovu prijašnju neprijateljicu Irene Adler i Mark Strong glumi negativca Lord Henry Blackwood.

Detektiv Sherlock Holmes i njegov pomoćnik Watson uključuju se u bitku umova s neprijateljem, čiji plan ugrožava cijelu Englesku.

4. Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

 Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998) on IMDb

Lock, Stock and Two Smoking Barrels

Lock, Stock and Two Smoking Barrels je Britanski krimi komedija film iz 1998 godine, redatelja i scenarista Guy Ritchie, producenta Matthew Vaughn, a zvijezde filma su Jason Flemyng, Dexter Fletcher, Nick Moran, Jason Statham, Steven Mackintosh, Vinnie Jones i Sting.

Kartaška igra u Londonu, okuplja 4 prijatelja, nasilnike, uzgajivače trave, velike gangstere, kamatare i utjerivače dugova da se sukobe jedni s drugima.

5. Snatch (2000)

 Snatch (2000) on IMDb

Snatch

Snatch je Britanska kriminalistička komedija iz 2000 godine, redatelja i scenarista Guy Ritchie. Zvijezde filma su u samom vrhu glumačke elite, a to su Jason Statham, Brad Pitt, Benicio Del Toro, Dennis Farina, Vinnie Jones, Rade Šerbedžija, Alan Ford, Jason Flemyng i mnogi drugi.

Nemilosrdni promotori boksa, nasilni kladioničari, ruski gangster, nesposobni amaterski razbojnici i navodni židovski zlatar se bore kako bi pronašli neprocjenjivi ukradeni dijamant.

Naša preporuka

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

 The Man from U.N.C.L.E. (2015) on IMDb

The Man from U.N.C.L.E.

The Man from U.N.C.L.E. je Američki akcijsko-špijunski, komedija film, redatelja Guy Ritchie i scenarista Ritchie i Lionel Wigram. Zvijezde filma su Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Jared Harris i Hugh Grant.

Početkom 1960-ih, agenti CIA-e Napoleon Solo i operater KGB Illya Kuryakin sudjeluju u zajedničkoj misiji protiv tajanstvene zločinačke organizacije koja radi na umnožavanju nuklearnog oružja.

Iako je ovo naša preporuka, film mi se nije nešto pretjerano dopao, prvenstveno zbog pretjerane akcije u filmu, a i zbog izostanka te komedije koja mu stoji u žanru. Uz to Henry Cavill je jako loš glumac. Film smo preporučili jer je od ostatka filmova Guy Ritchie, koji nisu na ovoj listi, ipak najbolji.

Similar Posts