Spisateljica koja je proživjela turbulentan i nevjerojatan život, silno nalik njezinim junakinjama

Spisateljica koja je proživjela turbulentan i nevjerojatan život, silno nalik njezinim junakinjama

Lesley Pearse: S druge strane ulice

Lesley Pearse svjetski poznata autorica bestsellera omiljena je britanska spisateljica koja je proživjela turbulentan i nevjerojatan život, silno nalik njezinim junakinjama. Snalažljiva, odlučna i spremna na gotovo sve, prošla je put od sirotišta do obiteljske kuće u Devonu gdje danas živi. Radila je kao dadilja, Playboyeva zečica i dizajnerica odjeće. Teškoće, traume, bliski prijatelji i ljubavnici iz tih ranih godina bili su inspiracija za sve njezine romane. Prvu knjigu objavila je s 49 godina i od tada se više nije osvrnula unatrag.

„S druge strane ulice“ prvi je roman Lesley Pearse objavljen na hrvatskom jeziku u prijevodu Dade Čorkala. Publika i kritika tvrde da je autorica vrhunska pripovjedačica i majstorica napetih odnosa koji vas drže u neizvjesnosti do samog kraja. Njezini likovi dugo se pamte, a romane je teško smjestiti u određenu kategoriju, zato za Pearse govore da je spisateljica čiji su romani izvan svih okvira. S više od deset milijuna prodanih primjeraka, smatra se jednom od najznačajnijih autorica današnjice, čiji se romani odmah po izlasku nalaze na vrhovima popisa najprodavanijih naslova.

Spisateljica koja je proživjela turbulentan i nevjerojatan život, silno nalik njezinim junakinjama


RADNJA:
Što se događa u kući s druge strane ulice? Godina je 1964. Dvadeseterogodišnja Katy Speed fascinirana je glamuroznom Glorijom i bivanjima u njezinoj kuć­i s druge strane ulice. Tko su sve te misteriozne žene koje u crnom automobilu dolaze i odlaze odande? Kada jedne kobne noći Glorijina kuća izgori do temelja i u pepelu se pokažu dva tijela, Katty je van sebe što je upravo njezin otac uhićen i optužen za ubojstva. Odlučna u tome da dokaže očevu nevinost, kreće u istragu koja će otkrit istinu o pravom ubojici i tajanstvenoj kući s druge strane ulice. Ipak, nehotice, u tom trenutku na kocku stavlja i svoj vlastiti život.

Provokativno, napeto i dirljivo!“ – Sunday Express

Similar Posts