Steven Spielberg je izjavio da će Indiana Jones 5 biti posljednji film u kojem će glavnu ulogu glumiti Harrison Ford. Moguće je da će dalje nastaviti s ženskom glavnom glumicom!

Pripremite se, pogotovo ljubitelji Indiana Jones filmova, kao i Harrison Forda, tijekom razgovora za The Sun, Ready Player One i Indiana Jones redatelj Steven Spielberg je izjavio da nakon što Harrison Ford završi snimanje Indiana Jones 5 filma, tražit će se nova glavna GLUMICA, kako bi franšizu odvela u nove, hrabre avanture.

Indiana Jones 5 - snimanje počinje 2019, a izlazi 2020 godine?! - Svijet filma

Iako i sam Spielberg priznaje da će to sigurno naljutiti dio fanova, misli da je vrijeme da Indy uzme jednu novu formu.

Naravno ova izjava je vrlo brzo postala glavnom temom razgovora s The Sun, a Spielberg je bio više nego spreman objasniti:

“Morat ćemo promijeniti ime s Jones u Joan, ali tu ne vidim ništa loše.”

Ova promjena iz muške glavne uloge u žensku, za fanove Spielberga ne bi trebala doći kao iznenađenje, jer on već dugo vremena zagovara jednakost između žena i muškaraca u filmskoj industriji, a uz sebe ima vojsku snažnih žena sa kojima je radio na filmovima tijekom godina.

Što se tiče sljedećeg dijela Indiana Jones franšize – koja bi trebala započeti snimanje u travnju 2019 – Spielberg je rekao:

“Ovo je biti posljednji Indiana Jones film za Harrison Forda, vrlo sam uvjeren u to, ali će serijal sigurno nastaviti nakon toga.”

Pa što mislite o tome? Jeste li spremni oprostiti se od Fordovog Indya nakon što Indiana Jones 5 završi prikazivanje u kinima? Smeta li vas što će promijeniti glavnog lika u ženu? Što ako to bude netko poput Charlize Theron, Lucy Lawless ili Rosario Dawson? Ne bi ima ništa protiv ako to bude neka kultna glumica, baš kao što je to Harrison Ford, samo malo pomlađena verzija.