Spider-Manov posljednji MCU film bi trebao biti 'One More Day'

Spider-Manov posljednji MCU film bi trebao biti ‘One More Day’

Marvelov Filmski Svemir ima neke vrlo teške odluke za donijeti. Jedna od prvih je što učiniti s budućnosti Spider-Mana. Iako su osigurali treći film s Tomom Hollandom, oni moraju pronaći najbolji put za naprijed, znajući da vjerojatno neće dobiti novi ugovor koji bi dopustio Spider-Manu ostanak u MCU. Jedna od najboljih opcija za tu Spider-Manovu budućnost u MCU i njegov kraj, barem za solo filmove, bi vjerojatno bila stripovska priča ‘One More Day’.

Moguće jedna od priča koja je najviše podijelila ljubitelje Spider-Manovih stripova, ‘One More Day,’ dogodila se nakon Civil Wara u stripovima. I dok se u Captain America: Civil War sukob isključivo odnosio na nadzor vlade nad superherojskim aktivnostima, u stripovima se mnogo toga usredotočilo na ideju predaje tajnih identiteta. Taj element je izbačen iz filma jer gotovo ni jedan heroj u Marvelovom Filmskom Svemiru nema tajni identitet. U vrijeme ‘One More Day,’ Peter Parker je otkrio svijetu tko je kao dio veće priče Civil Wara, te kako bi pokazao da je na Iron Manovoj strani.

Kao rezultat Peterovog otkrivanja, ubojica koji je želio ubiti Petera slučajno je pogodio Ujnu May. Tako je May umirala od pogotka metkom, a Peter očajnički traži način da je spasi. Ukratko: On je odlučio napraviti dogovor s Mephistom kako bi spasio Ujnu May, a u zamjenu bi Mephisto uzeo njegov brak s Mary Jane. Ponovno pisanje njihove povijesti odvijalo bi se u stvarnosti, a uključivalo bi i brisanje znanja o Peterovom identitetu od ostatka Marvelovog Svemira kao bonus. ‘One More Day’ prati strip naziva ‘Brand More Day,’ a većina dijelova nakon ‘One More Day’ stripa pokušava Spider-Mana napraviti više nalik Lee/Ditkovoj verziji nego je to bio posljednjih godina.

Ljubitelji stripova nisu bilo pretjerano sretni tim razvojem događaja. Oni kojima se nije svidio Peter/Mary Jane brak su uglavnom bili zadovoljni stripom ‘One More Day’, dok su svi ostali ga uglavnom mrzili.

Pa zašto bi onda bila dobra ideja napraviti posljednji Spider-Man solo MCU film prema tom stripu?

Prvo, taj događaj bi morao biti znatno promijenjen kako bi se uklopio u MCU adaptaciju. Peterov tajni život kao Spider-Man nije otkriven izborom, te nije povezan s Civil War filmom, za primjer. Njegova povezanost s MJ je također znatno manje duboka, a uz to su oboje tinejdžeri u filmu, ni blizu da budu godinama oženjeni u braku, kako je u stripovima. No to zaista nisu nepremostive prepreke, s obzirom na to da Marvel Studios adaptacija – čak i one koje koriste točne nazive i radnje stripova – naprave velike promjene kako bi se prilagodile formatu i povijesti MCUa.

S obzirom na to, ‘One More Day’ bi dopustio MCU izbrisati informacije o identitetu – problem s kojim će se sigurno htjeti uhvatiti u koštac u trećem solo Spider-Man filmu. Također bi im to omogućilo da Spider-Mana potpuno izbace iz MCUa, ako im to bude potrebno.

Spider-Manov posljednji MCU film bi trebao biti 'One More Day'

Evo kako bi to moglo raditi: Peterov život kao Spider-Mana je javan. Njega love i mrze. Netko napadne Ujnu May i upuca ju, slično kao u stripovima. U očaju, Peter odlazi kod Doctora Strangea (udruživanje Spider-Mana i Doctora Strangea, dva najpoznatija lika Stevea Ditka, je stvar koju je Tom Holland rekao da bi jako volio da se dogodi na filmu), te od njega traži pomoć da spasi Ujnu May.

Kao u stripovima, Strange ne može pomoći. Međutim, usred toga, Strange se bori s Mephistom (likom o kojem često kruže glasine za MCU), i Peter odlučio pomoći Strangeu, jer to je ono što on čini. Na tom putu, Mephisto ponudi Peteru ono što on želi: život njegove Ujne May natrag i njegovu tajnu skrivenu. Sve što on želi zauzvrat je sjećanje svijeta na Petera.

Peter se složi kao dio plana sa Strangeom, dok Strange planira poništiti te stvari kasnije. Ali Peter zna da to neće biti moguće, te je to žrtva koju je spreman podnijeti kako bi spasio svijet i svoju voljenu Ujnu May. Mephisto napravi što napravi i MCU zaboravi da je Spider-Man ikada postojao. Oni zaborave da je Peter Parker ikada postojao. Peter odlazi i uzima novo ime, Ben Reilly. On odluči pomagati ljudima u tajnosti, znajući da bi išta veće poništilo njegov dogovor.

Tako Marvelov Filmski Svemir ima savršen i jednostavan način za postojati bez Spider-Mana. A naravno, ako naprave dogovor za sljedeće filmove, oni mogu poništiti ovaj dogovor iz filma i napraviti to kao radnju sljedećeg Spider-Man filma.

Similar Posts