Spider-Man: Far From Home post-kredit scena ima najbolju MCU cameo ulogu ikada

Spider-Man: Far From Home post-kredit scena ima najbolju MCU cameo ulogu ikada

Sada kada je Spider-Man: Far From Home izašao u kinima, fanovi pune društvene medije spojlerima svojih mišljenja i reakcija. Jedna stvar oko koje se svi oni koji su pogledali film slažu je, najluđi i najbolji cameo i jedna od najboljih scena u MCU post-kredit scenama do sada. Ne samo da je ova cameo uloga fantastičan dodatak Spider-Manovoj priči, nego je doista najbolja cameo uloga u 10+ godina Marvelovog Filmskog Svemira. Za franšizu koja je poznata po cameo ulogama, ovo govori jako puno.

UPOZORENJE: Ovaj članak sadrži ogromne spojlere za Spider-Man: Far From Home! Nastavljate na vlastitu odgovornost. 

Ako nastavljate čitanje ovog članka onda ste A) gledali Spider-Man: Far From Home ili B) samo volite čitati o spojlerima. U svakom slučaju, vjerojatno znate na koju cameo ulogu mislimo. U prvoj post-credit sceni za ovaj posljednji film iz MCU, J.K. Simmons pojavljuje se na velikom televizijskom zaslonu u središtu New Yorka, vraćajući se u ulozi glasnog J. Jonah Jamesona iz originalne Spider-Man trilogije Sam Raimija.

Mnogi Marvelovi fanovi, među kojima sam i ja, i dalje misle da je izbor Simmonsa kao editora u The Daily Bugle u Sam Raimijevim Spider-Man filmovima jedno od najvjernijih filmskih prikaza nekog stripovskog lika u cijeloj povijesti superherojskih filmova. Simmons je bio zaista nevjerojatna replika stripovskog Jamesona i savršeni spoj glumca i lika. Mislili smo da ga više nikada nećemo imati prilike vidjeti, međutim, Marvel i Sony su ovom cameo ulogom pokazali koliko zapravo vole svoje fanove (i malo opravdali opet onaj debakl s produženom verzijom Avengers: Endgame filma).

Kada je bilo najavljeno da će se Spider-Man pridružiti MCU, bile su tri ključne za koje se svaki Marvelov fan pitao tko će ih odglumiti, to su: Peter Parker, Aunt May i J. Jonah Jameson. Očigledno Spider-Man je najvažniji, a Aunt May je vrlo važna za njegovu priču. J. Jonah Jameson nije, kao što smo vidjeli u par prošlih Spider-Man filmova. On nije nužan za Petrov razvoj, pa zašto svi toliko brinu o tome tko ga glumi?

Brinemo zato što je J.K. Simmons od ovog lika napravio legendu. On je pretvorio solidnog pomoćnog lika u stripovsku legendu velikih ekrana, a fanovi to nisu zaboravili. To je razlog zašto su svi bili nervozni saznati tko će glumiti J. Jonaha Jamesona u MCU. I to je razlog zašto je ova cameo uloga toliko dobro sjela svim Marvelovim fanovima i zašto se s pravom može nazivati najboljom cameo ulogom u cijelom MCU, a možda i najboljom post-kredit scenom.

Ono što čini tu cameo ulogu još boljem je činjenica da se to pojavljivanje dogodilo u najgorem mogućem trenutku za Spider-Mana, kada je cijeli svijet ne samo otkrio da je on Peter Parker, već svi na planeti misle da je on zločinac. Tko bolji za objaviti to svijetu nego Jameson osobno! Pravi šok za sve ljubitelje Marvela!

Similar Posts