Sony je potvrdio da razvija nove filmove iz Spider-Man svijeta, a to su Silk, Jackpot & Nightwatch!

Ti planovi dolaze neovisno o tome što su s Marvel Studios napravili dogovor koji je doveo do toga da je Tom Holland postao izbor za MCU Peter Parkera. Oni, kao što vjerojatno većina vas već zna, planiraju svoj svemir Marvel likova, koji je nedavno dobio i naziv, te će se zvati Sony’s Universe of Marvel Characters ili kraće SUMC (na nešto me podsjeća, nikako da dokućim na što), a započet će ove godine filmom Venom. S obzirom na to da gotovo cijeli njihov svemir ovisi o tome kako će publika prihvatiti film Venom, slobodno možemo reći da cijeli svemir stoji na ramenima Tom Hardya! Ipak, ako netko može odraditi tu tešku ulogu, onda je to sigurno on.

Spin-off koji je trebao direktno slijediti Venom je bio team-up Silver Sable i Black Cat, ali taj projekt je malo zapeo u izradi. U međuvremenu je bilo puno glasina o drugim spin-off filmovima, a sada ih je Sony i potvrdio.

Variety donosi da Sony zapravo razvija solo filmove za Silk i Nightwatch, oba o kojima se već prije razmišljalo. Međutim, također su počeli razvijati i Jackpot, solo film druge superheroine iz Spidy svijeta. Nema drugih informacija o ova tri filma, osim da će biti dio istog svemira, te da Sony traži scenariste za njih.

Sonyjeve najave o pravljenju filmskog svemira, već prije izlaska prvog filma, se mogu činiti pomalo užurbano, ali čini se kako barem znaju u kojem smjeru žele ići. Najveća najava od ove tri je definitivno Jackpot, koja nije do sada bila povezivana s ovim svemirom. U stripovima su postojale dvije verzije Jackpot, jedna je bila Alana Jobson, a druga Sara Ehret. S obzirom na to da Alanine moći dolaze od Mutantskog seruma povećavanja, teško da će koristiti Origin priču, ako nju izaberu za lika. Sara je također originalni Jackpot lik, ali za koju god verziju se odluče, to je još jedan potez da uvedu heroine na velike ekrane.

Potvrda za Silk dolazi gotovo mjesec dana nakon što su glasine rekle da je to novi Sonyjev projekt. Za sada nema potvrde o scenaristima, tako da je Silk vjerojatno još daleko. Nightwatch, s druge strane, već duže vrijeme povezuju s redateljem Spike Lee. Još mora biti potvrđeno hoće li on biti redatelj, ali definitivno je puno dalje otišlo da skriptom od prva dva filma s ovog popisa.

Sve ovo o čemu smo pisali neće ništa značiti ako Venom ne bude napravio dobar start za ovaj novi filmski svemir. Ako Hardyjev film podbaci na kino blagajnama, vrlo je teško da će doći i do jednog od ova tri Spider-Man spin-off filma.