Sonic the Hedgehog postao film pravljen prema video igri s najvećom zaradom u vikendu otvaranja

Sonic the Hedgehog postao film pravljen prema video igri s najvećom zaradom u vikendu otvaranja

Sonic the Hedgehog prestigao sve u svom prvom vikendu otvaranja na kino blagajnama. Film, pravljen prema popularnom liku iz video igre, zaradio je $68 milijuna diljem Amerike, te je tome dodao još $43 milijuna u ostaju svijeta, tako da je ukupno imao prvi vikend otvaranja od rekordnih $111 milijuna.

Ovaj film, koji je producirao Paramount Pictures, spaja live-action i CGI, s Benom Schwartzom koji daje glas Sonic the Hedgehogu i Jim Carreyjem Koji glumi Sonicovog zlikovca, ludog znanstvenika Doctora Robotnika.

U međuvremenu, Birds of Prey je pao na drugo mjesto. Film je definitivno pao ispod svih očekivanja Warner Brosa. Trenutno je na ukupno $145 milijuna diljem svijeta, na budžet od oko $80-100 milijuna. Procjenjuje se da bi trebao zaraditi ukupno $250-300 milijuna kako bi Warner uopće bio na nuli. Kao što vidite, do toga još ima dosta.

Na trećem mjestu je horor remake film Fantasy Island, koji je također otvorio ovog vikenda, te je do sada ukupno zaradio oko $22 milijuna. I dok se to možda čini malo, njegov budžet je bio samo $7 milijuna, čime ga je već u prvom vikendu dobro isplatio.

Druge je zanimalo i ovo...