Solo DC filmovi koje želimo vidjeti nakon Jokera

Solo DC filmovi koje želimo vidjeti nakon Jokera

Sada kada je Joker postao veliki hit za Warner Bros. i DC Films, evo i drugih solo DC filmova koje bi voljeli vidjeti. Joaquin Phoenixov film je bio vrijedan testni ispitanik za studio koji već godinama pokušava pošteno pokrenuti ovaj filmski svemir.

Uspjeh Jokera je odmah potakao pitanja o nastavku, za kojeg se sada sve više čini da će doći, ali bi također moglo rezultirati razmišljanjem WB i DC o pravljenju novih solo filmova s drugim likovima – a ne moraju se svi oni fokusirati na loše tipove. S time na umu, donosimo vam solo DC filmove koje bi voljeli vidjeti na velikim ekranima.

PENGUIN

PENGUIN

Oswald Cobblepot aka The Penguin je potpuno sposoban voditi svoj solo film. Gledatelji su već upoznati s njim zahvaljujući Burgess Meredith koji ga je glumio u Adam Westovom Batmanu, Danny DeVitu u Batman Returns i Robin Lord Taylor koji ga je glumio u seriji Gotham. Također će, u nekom kapacitetu, biti prisutan u Matt Reevesovom The Batman filmu. Unatoč tome što je već dosta puta prikazan, on bi mogao dobiti puno više vremena u svom solo filmu. Zahvaljujući svom statusu šefa kriminala, Penguin film bi mogao biti napravljen u stilu klasičnih gangsterskih filmova. S obzirom na to da je Joker posudio inspiraciju od Martin Scorseseovih filmova, ovaj bi se mogao nastaviti na istom tragu, a možda bi se čak i Scorsesea moglo nagovoriti u superherojski žanr, koji mu je toliko mrzak.

MR. FREEZE

Sljedeći solo DC film koji bi voljeli vidjeti je Victor Fries aka Mr. Freeze. Ovaj lik nije imao pravo predstavljanje na velikim ekranima – unatoč tome što ga je veliki Arnold Schwarzenegger glumio u filmu Batman & Robin – a mogao biti žarište uvjerljive i tragične ljubavne priče. Prije nego je postao Batmanov negativac, Fries je bio znanstvenik koji je počeo tražiti lijek za svoju smrtno oboljelu ženu Noru. Otkriva da njeno stavljanje u kriostazu može sačuvati Noru dok ne nađe lijek. Muškarac očajan spasiti svoju ženu i ići u razne krajnosti kako bi učinio ono što on smatra neophodnim mogao bi biti temelj ovog solo filma.

LEX LUTHOR

Lex Luthor je imao puno vremena na ekranima prošlih godina, ali on također omogućuje WB i DC priliku da ispričaju nevjerojatno relevantnu samostalnu priču ako se odluče za to. Bogati biznismen koji postane predsjednik Sjedinjenih Američkih Država u stripovima, što ima očite paralele s nedavnim događajima. Film bi mogao biti izravan komentar trenutnog stanja predsjednika Amerike, zaroniti u stvaranja takvog političkog vođenja sličnog House of Cards ili istražiti što bi netko poput Lexa učinio s ovolikim moćima. Tko zna, čak bi mogao istražiti i njegove ponekad „herojske“ zaokrete kako bi na Lexa stavio potpuno drugačije svjetlo. U svakom slučaju, Lex ima ono što je potrebno da bude središte filma poput Jokera.

SCARECROW

Još jedan Batmanov negativac koji bi mogao biti zvijezda vrlo interesantnog solo filma je Dr. Jonathan Crane aka Scarecrow. U idealnom slučaju, bili bi nas zainteresirani za horor stranu koju bi film o Scarecrowu mogao donijeti. Njegove kemikalije koje stvaraju strah i manifestacije koje izazivaju bile bi savršene za vrstu horor filma po kakvima je WBov pomoćni studio New Line Cinema postao poznat franšizom IT-a. Na mnogo načina Scarecrow bi im mogao predstaviti novog negativca koji je sličan Pennywiseu kako bi oko njega mogli temeljiti bilo koji broj ukletskih koncepata. Za ovaj film bi bio potreban malo veći proračun da bi se prilagodio moćima Scarecrowa, ali rezultati bi se mogli isplatiti.

RED SON SUPERMAN

Da se malo odmaknemo od negativaca, ovi solo filmovi bi također mogli ponuditi nešto novo za poznate DC heroje. U ovom trenutku, studio još nije otkrio kakva budućnost čeka Supermana u njihovom filmskom svemiru, tako da bi ga voljeli vidjeti, ako ništa drugo, u ovom novom kontekstu. Adaptacija Superman: Red Son bi mogla biti dobar smjer za ići, pokazujući gledateljima kako bi izgledalo da je Kal-El odgojen u Rusiji umjesto Kentovih u Kansasu. Kong: Skull Island redatelj Jordan Vogt-Roberts prethodno je poslao studio takav prijedlog, tako da je ovo definitivno jedan smjer za koji bi se mogli odlučiti. I, ako Superman više nije dio planova DCEU, onda bi ovo mogao biti odličan smjer kako ga zadržati na velikim ekranima i prikazati ga kao nikada do sada.

BATMAN BEYOND

Posljednje, ovaj solo filmski format bi omogućio DCiju da napravi live-action Batman Beyond film. Teško je zamisliti da bi se takav film mogao napraviti u formatu spojenog svemira, tako da bi ovo bio jedini način za dovesti Terry McGinnisa na velike ekrane. Batmanovo ime bi donijelo puno težine za gledatelje, dok bi DC također mogao malo ‘prevariti’ kada bi pričao o solo filmu ovog lika. Batman Beyond bi mogao biti smješten nakon Tim Burtonovih filmova i vidio bi Michaela Keatona kako reprizira svoju ulogu kao starijeg Bruce Waynea. Ali, još jedna fantastična stvar koju bi mogli napraviti je smjestiti ga u isti svemir u kojem je solo Joker film, na kojima bi naslijeđa Arthura Flecka i Brucea Waynea mogla postati velika.

Similar Posts