Službeno objavljeno koliko će dugo trajati film 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Službeno objavljeno koliko će dugo trajati film ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’

Današnjim izlaskom novog i finalnog trailera, te početkom prodaje ulaznica za epsko finale Skywalker sage, sada smo saznali još jednu jako važnu stvar vezanu za nadolazeći film Star Wars: The Rise of Skywalker.

Prema službenim objavama, deveta epizoda ove kultne svemirske opere će u svojoj kino-verziji trajati 2 sata i 35 minuta (155 minuta), čime će to biti najduži Star Wars film ikad, iako je od dosadašnjeg rekordera The Last Jedi duži za samo tri minute. Osim Star Warsa, ove godine je i ona druga najveća Disneyeva franšiza, Marvel Cinematic Universe, imala svoju kulminaciju sa Avengers Endgame, koji je trajao 3 sata i jednu minutu, što je znatno duže od The Rise of Skywalker, a također je i postavio rekord, ne samo Marvelovog, nego i najdužeg superhero filma ikad snimljenog. Disney je poznat po tome da uopće ne štedi i gotovo nikada ne inzistira na kraćim filmovima, a kako im se to nikad dosada nije obilo o glavu, vidi se da za tim nema nikakve potrebe.

Dakako, uvijek postoji šanse da ćemo možda dobiti i neku produženu verziju koja bi mogla izaći sljedećeg proljeća kada se film očekuje na kućnim izdanjima, samo se nadajmo da Disney neće napraviti istu grešku dvaput kada je izbacio tzv. produženu verziju Avengers Endgame u kina, sa samo jednom dodanom scenom na kojoj čak ni CGI nije bio ni približno završen. Iako je to bio samo šlampavi pokušaj dodatne zarade, Avengers Endgame je ipak uspio preoteti Avataru poziciju filma sa najvećom zaradom u povijesti. Iako se od Star Warsa također očekuje megalomanski uspjeh glede zarade na kino-blagajnama, jako su male šanse da se može iole približiti Endgameu, ali će se sasvim sigurno naći u samoj eliti tih filmskih bogatuna.

Usporedbe radi, pogledajte koliko su trajali svi dosadašnji Star Wars filmovi:

  • A New Hope – 121 minuta
  • The Empire Strikes Back – 124 minute
  • Return of the Jedi – 131 minuta
  • The Phantom Menace – 136 minuta
  • Attack of the Clones – 142 minute
  • Revenge of the Sith – 140 minuta
  • The Force Awakens – 138 minuta
  • Rogue One – 133 minute
  • The Last Jedi – 152 minute
  • Solo – 135 minuta

Star Wars: The Rise of Skywalker će biti kulminacija i veliko finale Skywalker sage koju je George Lucas započeo još 1977. U filmu se očekuje epski završetak sage koja je objedinila čak tri trilogije i dva spin-off filma. Konačni obračun između glavne junakinje Rey i predvodnika Prvog Reda Kylo Rena je sve bliži.

Star Wars: The Rise of Skywalker, u svim kinima od 20. prosinca ove godine. Star Wars fanove sigurno čekaju bogati blagdani.

Similar Posts