Šest ključnih pitanja vezanih za Jared Letovog Jokera u ‘Zack Snyder’s Justice League’

2020. je općenito luda godina, ali vijesti koje je DC izbio stvarno su preusmjerile stvari. Prvo smo imali potvrdu da je na putu redateljska verzija Justice League Zacka Snydera, zatim je bila vijest o višestrukim Batmanima u The Flash, a sada se Joker Jareda Letoa vraća za još jedan nastup.

U godini u kojoj je Marvel bio prisiljen predahnuti od svog rasprostranjenog rasporeda izdavanja, DC je zaista iznenadio nekim iznenađujućim najavama. S tim u vezi, imamo i nekoliko pitanja o svim tim sjajnim najavama. Danas ćemo se detaljnije pozabaviti nekim većim pitanjima koja okružuju nastup Jareda Letoa kao Jokera u Justice League Zacka Snydera.

Hoćemo li napokon vidjeti što je Joker Jareda Letoa učinio Robinu?

Još za vrijeme Batman V Superman: Dawn of Justice, obožavatelji su dobili prilično velike zadirke o prošlosti Batmana i Jokera. Viđeno je Robinovo odijelo s riječima “Hahaha joke’s on you Batman” ispisanim bojom na prsima. Otada je otkriveno da je Dick Grayson umro, premda je jednom postojao film o Nightwingu, možda se Warner Bros više naginjao Jasonu Toddu koji je doživio smrt u stripu.

Iako ne znamo točno što će Joker Jareda Letoa raditi u ovom filmu, možda ćemo vidjeti povratnu informaciju kada je “ubio” Dicka Graysona. Ako ništa drugo, pomoglo bi izgraditi napetost između njega i Bena Afflecka, Batmana, i možda nam pružiti onu scenu u kojoj mu je Batman izbio sve zube. Ako je to sve što proizlazi iz cijele ove uloge, to će biti scena koja se isplati.

Što Jared Leto uopće radi Justice League?

Ovo je najočitije pitanje koje moramo postaviti jer ne razumijemo kakvu bi ulogu Joker imao u Justice Leagueovoj verziji Zacka Snydera. To se posebno odnosi na Jokera Jareda Letoa, koji kao da se uopće ne igra lijepo s drugima i uglavnom pazi samo na sebe. Također se činio nešto materijalističnijim od ostalih Jokera koje smo vidjeli u DC-u, pa se pitamo bi li apokaliptični potencijalni scenarij kraja svijeta bio sasvim njegova scena.

Nemojte me krivo shvatiti, mislim da su svi Jokeri stvoreni za napredak u tim scenarijima, ali mentalno smještanje Joker Jareda Letoa izravno u radnju za mene je izazov. Ako bih morao nagađati, kladio bih se da ima manju ulogu koja nije povezana sa svim glavnim dramama u filmu i slažem se s drugima da bi mogao imati neku iznenađujuću ulogu. Ne znamo gdje bih ga smjestili u toj priči, ali ćemo zato biti još iznenađeniji kad ga zapravo vidimo da se pojavljuje.

Što to točno znači za budućnost Jareda Letoa kao Jokera?

Bilo je puno pitanja o tome što točno ovaj pothvat na Justice League znači za DCEU, a očito se to isto pitanje odnosi i na Jokera Jareda Letoa. Suicide Squad Davida Ayera već je prošlost s timom Jamesa Gunna The Suicide Squad na putu. Bez vijesti da će se Joker pojaviti u tom novom filmu, pretpostavlja se da je njegovo vrijeme u DC svemiru završilo.

Naravno, uz sve lude naslove koje je DC donio 2020. godine, teško je reći što je istina, a što više nije. Ako Zack Snyder može ovom liku pružiti život i ako ga mase opet dobro prihvate, tko će reći da se neće ponovno pojaviti na velikom platnu? Sve je moguće, pogotovo nakon vijesti da će Michael Keaton reprizirati svoju ulogu Batmana u filmu The Flash.

Koliko je vremena prošlo između Suicide Squad i Justice League?

To je pitanje koje nije trebalo postavljati kad je originalni Justice League došao u kina, ali sada kada postoji opipljiva veza između njih dvoje, treba postaviti pitanje: što je Joker učinio između svog konačnog pojavljivanja tamo (što je rečeno da će se održati nakon Batman V Superman: Dawn Of Justice), i gdje ga to ostavlja u JL?

Pa, znamo da je prekinuo s Harley Quinn negdje između svega ovoga. Birds of Prey smještena je nakon Suicide Squada, ali osim toga, zapravo ne znamo što je još radio. Ne očekujemo da ću u potpunosti sažeti taj vremenski jaz u novoj verziji JL-a, iako mislim da bi neka kratka iluzija tog razdoblja uvelike povećala šanse da dobijemo film koji je tada postavljen i pružit će mu još jednu priliku za avanturu.

Hoće li Joker spomenuti Harley Quinn?

Kad je Joker Jareda Letoa polako izlazio iz DCEU-a, to nije bila velika stvar jer je bilo prilično lako podmetnuti njegovu priču. Ben Affleck napuštao je ulogu Batmana, a Harley Quinn prešla je iz njihove veze i prešao u nastavak Suicide Squada. Sad kada se Jokera vratio, postoji li šansa da saznamo da je na putu da se vrati?

Pretpostavljamo da je James Gunnu prekasno da uvrsti lik u ono što radi. Međutim, vraćanje Jokera natrag Harley dalo bi liku jasan put koji slijedi JL, pod pretpostavkom da je cilj Zacka Snydera da da liku priliku da se vrati natrag u DCEU. Ne mogu reći da bih volio da ovaj Joker i Harley popravljaju njihovu vezu, ali volio bih ih vidjeti kako odlaze u rat jedni protiv drugih kao bivši ljubavnici.

Hoće li Joker učiniti da se JL osjeća bolje integriranim u DCEU?

Jedna od čestih pritužbi na JL bilo je to kako se osjećao tako odvojeno od ostatka DCEU-a, unatoč tome što je u njemu sudjelovalo nekoliko glavnih likova. Razumljivo je da bi nastup Jokera Jareda Letoa samo malo ojačao tu vezu i barem pružio vezu sa Suicide Squadom koji prije uopće nije bio prisutan u svemu tome.

Pretpostavljamo da odgovor na ovo pitanje proizlazi iz onoga što WB pokušava dobiti od Justice League Zacka Snydera. Je li ovaj film namijenjen oživljavanju DCEU-a ili samo nagraditi dugogodišnje obožavatelje njihovih filmova dijelom filma koji odgovara viziji njegova redatelja? Taj bi odgovor mogao biti jasniji bez obzira na ulogu koju Joker Jared Leto ili bilo koji drugi likovi dodaju u novi rez.

Postoje li još neka glavna pitanja o Jokeru Jareda Letoa u JLu Zacka Snydera? Pišite nam u facebook komentarima.

Druge je zanimalo i ovo...