Sedmi nastavak Witcher sage stiže u knjižare!

Sedmi nastavak Witcher sage stiže u knjižare!

Fantasy koji je zaludio svijet!

Davne 1985. jedan tridesetsedmogodišnji prodajni referent nije sanjao o mnogo blistavijem životu od onog kojeg je živio u komunističkoj Poljskoj.  Trideset pet godina, jedna od najboljih videoigara u posljednja dva desetljeća i jedna planetarno popularna Netflixova serija kasnije, život Andrzeja Sapkowskog je sve samo ne običan i skroman. The Witcher je od nepoznatog poljskog ljubitelja fantasyja napravio međunarodnu zvijezdu dostojnu vrhunske holivudske produkcije.

Netflixova serija The Witcher, snimljena prema knjigama poljskog pisca Andrzeja Sapkowskog je bila najgledanija originalna Netflixova serija 2019. godine.  Pogledalo ju je 76 milijuna kućanstava. Što se tiče ostatka intelektualnog vlasništva, brojke su jednako zadivljujuće – videoigra The Witcher prodana je u više od 50 milijuna primjeraka, a knjige su prodane u više od 17 milijuna primjeraka, u više od 80 zemalja i prevedene su na 37 jezika.

Osim kvantitete, Sapkowskog krasi i kvaliteta, ponosni je vlasnik vrijednih nagrada i priznanja, a možda najlaskaviji kompliment je usporedba s majstorom fantasyja, cijenjenim J. R. R. Tolkienom. Witchera uspoređuju i s Gospodarom prstenova i s Igrom prijestolja, no Witcher je i bez tih usporedbi fenomen sam po sebi. Prvi nastavak Sage o vješcu, Posljednja želja, početkom godine je postao New York Timesov bestseller, i to ne samo u kategoriji fantasyja, već u cjelokupnoj kategoriji beletristike.

Sedmi nastavak Witcher sage stiže u knjižare!

Doduše, zanimljivo je primjetiti da je baš fantasy, a ne neki drugi žanr i ne samo standardnim obožavateljima, nego i široj publici, osvojio srce. HBO-ova Igra prijestolja ponosno sjedi na tronu najgledanije serije svih vremena, a zanimljivo je gledati što će se po tom pitanju događati s Netflixovim Witcherom.

Bilo da smo jednostavno željni fantasyja i bijega u neke druge svijetove, bilo da se radi o vrhunskom spisateljskom umijeću Andrzeja Sapkowskog, jedno je sigurno – knjige iz Sage o vješcu dale su nam jedan od najdetaljnijih i najbolje istraženih svjetova modernog fantasyja u koji jedva čekamo u potpunosti uroniti.

Ovog mjeseca u izdanju Egmontove biblioteke Puls izašla je sedma knjiga ove epske fantasy sage inspirirane slavenskom mitologijom. Gospodarica jezera nastavlja priču tamo gdje je stao prethodni nastavak, Lastavičja kula. Nakon prolaska kroz portal u Lastavičjoj kuli, Ciri se našla u posve drukčijem svijetu, Svijetu vilenjaka. Zatočena je u klopki bez izlaza. Vrijeme je prestalo postojati, a nema ni jasnih granica ni portala što vode natrag u njezin svijet. No, Ciri je dijete sudbine i ne može biti poražena. Ona zna da mora pobjeći da bi se napokon susrela s Vješcem i njegovim drugovima te pokušala pobijediti svoju najgoru noćnu moru. Čovjek koji ju je progonio, ranio i mučio, opet joj je na tragu. A svijet je i dalje u ratnom vihoru…

Knjigu možete pronaći  u pretprodaji uz 10% popusta na shop.egmont.hr, a od studenog također i u svim knjižarama.

Mi vam donosimo kronološki cijelu sagu od prvog dijela, uz mogućnost klikom na naslov, ako želite doznati više, ali ne i previše, preko naših osvrta.

1. Posljednja želja, 2. Mač sudbine, 3. Vilenjačka krv,
4. Vrijeme prezira, 5. Vatreno krštenje, 6. Lastavičja kula

Similar Posts