Scott Derrickson odstupio sa mjesta redatelja 'Doctor Strange in the Multiverse of Madness'

Scott Derrickson odstupio s mjesta redatelja ‘Doctor Strange in the Multiverse of Madness’

Scott Derrickson odstupio je s mjesta redatelja Marvel filma Doctor Strange in the Multiverse of Madness.

Studio je Derricksonov odlazak potvrdio u izjavi, pripisujući to “kreativnim razlikama,” što je zapravo i najveći klišej kada redatelj odstupa s nekog projekta. Derrickson, koji je režirao prvi Doctor Strange film, ostat će ipak dio projekta, ali kao izvršni producent.

“Marvel Studios i Scott Derrickson prijateljski su razdijeljeni na Doctor Strange in the Multiverse of Madness zbog kreativnih razlika. I dalje smo zahvalni Scottu za njegov doprinos u MCU.”

Film će početi s produkcijom u svibnju i ne očekuje se da će biti kašnjenja kada je riječ o snimanju. Trenutno je u tijeku potraga za novim redateljem.

Doctor Strange bio je kritični i komercijalni uspjeh kada je izašao 2016. godine, te je na globalnoj razini zaradio gotovo 680 milijuna dolara. U nastavku će se naći Benedict Cumberbatch koji se vraća kao Strange, majstor mistične umjetnosti. Za film je najavljena i Elizabeth Olsen, koja u MCU glumi Scarlet Witch.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness zakazan je za 7. svibanj 2021. Derricksonovi prijašnji projekti uključuju The Exorcism of Emily Rose i Sinister. Marvel ima nekoliko filmova koji će izaći u kina prije nego što se Doctor Strange vrati na veliki ekran nakon što je imao i gostujuće uloge u Thor: Ragnarok, Avengers Infinity War Avengers Endgame. Ovaj svibanj donosi Black Widow, sa Scarlett Johansson koja se vraća ulozi naslovne heroine i bivšeg sovjetskog špijuna, a u studenom 2020. će izaći i The Eternals. U veljači 2021. godine Marvel će predstaviti svoj prvi film pod azijskim vodstvom Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings.

Druge je zanimalo i ovo...