Ruby Rose odgovorila Scarlett Johansson zbog izjave o super-heroinama

Ruby Rose odgovorila Scarlett Johansson zbog izjave o super-heroinama

Scarlett Johasson, naveliko poznata kao Marvelova heroina Black Widow, čiji solo film bi (nadamo se) trebao stići početkom svibnja, čini se da je stala na žulj jednoj kolegici glumici koja nije ni izbliza toliko popularna, ali se očito pronašla u nedavnoj Scarlettinoj izjavi o superheroinama.

Superhero filmovi s ženskim likovima u centru štosa nedavno su jedva zastupljeni, ali zadnjih godina su doživjeli veliki bum! DC film Wonder Woman bio je prvi takav noviji film, a potom je Marvel u igru ubacio i Captain Marvel. Oba ta filma su fenomenalno prošla na kino blagajnama i nastavci sigurno dolaze, iako će WW nastavak stići puno ranije. Ponukani tim uspjehom, Marvel je napokon ugodio fanovima i bacio se na proizvodnju solo filma Black Widow gdje će nakon deset godina pojavljivanja kao sporedan lik, prva Avengerica dobiti i svoju solo avanturu koju smo dugo čekali. Kako se film bliži svome izlasku, Scarlett je prilikom promoviranja filma dala i sljedeću izjavu:

“Nadam se da ovaj film nastavlja gurati tu granicu, tako da zapravo možemo imati više superheroja koji su po svojoj prirodi žene i nisu samo Batman u štiklama ili što već.”

Jednostavnije rečeno, Scarlett smatra da bi stripovske heroine trebale biti originalno ženski likovi, a ne ženski ekvivalenti originalno muških superheroja. Iako je Black Widow jedna od tih originalno ženskih likova, Marvel je također poznat da ima ženske verzije svojih prvotno muških likova, kao što su recimo She-Hulk, Spider-Woman ili Rescue (ženska verzija Iron Mana koju smo vidjeli u Avengers Endgame). No, ono što je trigiralo je bilo spominjanje Batmana, lika iz konkurentske stripovske kuće koji u stripu također ima dva ženska ekvivalenta – Batgirl i Batwoman, a potonji lik trenutno ima svoju TV seriju gdje ga u glavnoj ulozi tumači Ruby Rose.

Iako Ruby i njezina Batwoman nisu ni približno popularni kao Scarlett i Black Widow, Scarlettina izjava očito je zasmetala Ruby zbog čega je ona preko svog Instagram storya jednostavnom rečenicom:

“Batwoman nosi čizme, a ne štikle. Ok?”

S obzirom na bazu fanova, a i veliku razliku u omjeru kvalitete, nije teško za pretpostaviti da bi Ruby gotovo svatko odgovorio, u Thanosovom stilu: “I don’t even know who you are.”

Osobno, mi pratimo rad obje te glumice, i itekako smo svjesni da je Ruby ovim odgovorom taknula u osinjak. Ali ni u ludilu nećemo zauzimati strane u ovoj drami jer isto tako ne vidimo nikakav problem ako je kreator stripa izmislio žensku verziju nekog lika. To je nešto što postoji od kada je i stripa i to se nikad neće promjeniti, tako da bi zapravo bilo i jednoj i drugoj bolje da se drže svog posla, i čist račun, duga ljubav.

Black Widow u kinima izlazi 1. svibnja ove godine, iako taj datum visi u zraku zbog pandemije Korona virusa u svijetu. Batwoman trenutno emitira svoju prvu sezonu i druga je već najavljena za najesen, iako je sinoć zbog prevencija stopirano snimanje i to kada su imali još samo dvije epizode za snimiti da bi završili sezonu.

Druge je zanimalo i ovo...