Andy Serkis, poznat kao Gollum iz serijala Lord of the Rings, a Marvel fanovima i kao negativac Ulysses Klaue, te redatelj nadolazećeg filma Venom 2, je prema The Wrapu u razgovorima za ulogu Alfreda Pennywortha, vjernog batlera u filmu The Batman gdje će naslovnog lika igrati Robert Pattinson. Uz to, isti izvor govori da je za ulogu negativca Penguina, nakon što je Jonah Hill otpao, sada u razgovorima Collin Farrell.

Serkis je primarno najpoznatiji kao glumac, posebno zbog svojih uloga sa snimanjima pokreta. On se pojavio kao Gollum u Peter Jacksonovoj Lord of the Rings trilogiji i također omogućio snimanje pokreta za Jacksonov King Kong remake. Serkis je također primio razne nagrade za svoju ulogu u Planet of the Apes prequel trilogiji. Što se tiče MCUa, pojavio se kao Ulysses Klaue u Avengers: Age of Ultron i Black Panther filmovima.

Tijekom Jacksonove Hobbit trilogije, Serkis je radio kao redatelj druge jedinice. Nakon toga režirao je svoj prvi film Breathe, prije nego je isto učinio s filmom Mowgli: Legend of the Jungle, novi prikaz The Jungle Booka. Prije otprilike dva mjeseca je službeno imenovan redateljem nastavka prošlogodišnjeg Sonyevog i Marvelovog hita Venom, a sada bi mogao paralelno biti i dio DC svemira kao Alfred Pennyworth.

The Batman film će režirati Matt Reeves, a glavnu ulogu će igrati Robert Pattinson. Uz njega će glumiti i: Zoe Kravitz kao Catwoman,  Paul Dano kao Riddler, Jeffrey Wright kao načelnik Gordon, a spominje se i Matthew McConaughey kao Harvey Dent, poznatiji kao negativac Two-Face. Ako se još ova dva glumca potvrde, čeka nas sigurno šarolika, ali sasvim sigurno kvalitetna glumačka ekipa.

The Batman u kinima očekujemo 25. lipnja 2021.