Robert Pattinson je napokon prekinuo tišinu o mijenjanju Ben Afflecka kao Brucea Waynea u filmu The Batman.

Prošlog lipnja, The Batman redatelj Matt Reeves je potvrdio da će Twilight zvijezda Robert Pattinson zamijeniti Bena Afflecka u filmu The Batman. U svom prvom intervju od kada je dobio tu ulogu, Robert Pattinson je rekao za Variety da je on jurio za tom ulogom duže vremena nego je itko znao:

“Ja sam imao Batmana na svom umu duže vrijeme. Ja sam donekle imao ideju to napraviti i dosađivao sam Mattu. On nije prihvaćao. Ja sam nastavio pokušavati sresti ga.”

Robert Pattinsononov Batman hit među mlađim fanovima

Matt Reeves je pristao sresti se s Robertom Pattinsonom nakon što je završio skriptu filma. Glumac je nakon toga imao audiciju s Bat-odijelom i ostalo je povijest. Tijekom intervjua, Pattinson je također otkrio da je izbjegavao blockbustere nakon što je glumio vampirskog zavodnika Edwarda Cullena u Twilight trilogiji.

“Veliki filmovi, generalno nastavci nisu toliko interesantni – barem ne oni koji su bili upućeni prema meni. Ja mislim da je postojao neki strah. Mislim da bih vjerojatno bio malo nervozan da sam odmah nakon toga krenuo ravno u njega,” on kaže o “Batmanu.”

Glumac je također komentirao reakcije njegovog izbora za sljedeću live-action verziju Batmana:

“Da budem iskren, bilo je manje zajedljivo nego sam mislio da će biti. Puno je zabavnije kada ste podcijenjen. Nitko ne očekuje puno od vas.”

Robert Pattinson službeno potvrđen kao novi Batman

Također je rekao da je bio ogorčen kada je procurio njegov izbor za Batmana, zato što u tim trenucima još uvijek nije bio dobio ulogu.

“Kada je to procurilo, ja sam bio jeb… ogorčen,” Pattinson je rekao. “Svi su bili uzrujani. Svi iz mog tima su paničarili. Ja sam mislio da je to upropastilo cijelu ovu stvar.”

Detalji radnje The Batman filma se za sada drže u tajnosti. Međutim, prema posljednjim izvještajima, The Batman će pratiti Brucea Waynea, odnosno Batmana kako izgrađuje svoju karijeru detektiva. Dobro, da, znali smo da će Reevesov film biti hičkokovski noir koji će se fokusirati na detektivski i istražiteljski rad, ali sada znamo da će to biti film koji će se baviti samim Batmanovim svladavanjem detektivskih vještina. Dakle, na samom početku filma, ni Batman još uvijek nije zaslužio titulu “najboljeg svjetskog detektiva” (World’s Greatest Detective), koja mu je tako često pripisivana. Kako će to izgledati treba tek vidjeti, ali s obzirom na to da Reeves piše scenarij i da se već dokazao kao izvanredno inovativan filmaš, vjerujemo kako će The Batman biti izrazito kvalitetan u svom originalnom i dosad neviđenom pristupu.

Bilo kako bilo, The Batman će svakako biti originalan i, čvrsto vjerujemo, kvalitetan pristup ovome liku, koji će se bez sumnje isticati u odnosu na dosadašnje adaptacije. U kinima bi se trebao pojaviti 25. lipnja 2021. godine