Netflix se udružuje s Njemačkom producentskom kompanijom naziva Constantin Film kako bi napravio igranu Resident Evil TV seriju!

Netflix trenutno razvija Resident Evil TV seriju, donosi Deadline. Ovaj streaming div radi na ‘Resident Evil’ franšizi i to će biti Netflixov globalni original.

Constantin Film, koji je bio iza produkcije filmske franšize, će producirati seriju. Iako ove vijesti nisu potvrđene, Deadline donosi da franšiza želi proširiti svoj svemir i dodati nešto novo u postojeću mitologiju Resident Evil svemira.

Radnja serije bit će osnovna, ali će također poslužiti kao oslonac filmskoj franšizi. Izvještaji također sugeriraju da će se radnja filma odvijati pod mračnim radom Umbrella Korporacije i nakon izbijanja T-Virusa.

I dok je projekt i dalje u ranom razvoju, izvještaji donose da će serija uključiti sve potpisne elemente filmske franšize. U seriji će također biti puno akcijskih scena kao i easter eggova.

Serija za sada još nema voditelja i detalja je još uvijek vrlo malo. Navodno bi radnja serija trebala proširiti radnju video igara i produbiti mitologiju Resident Evil svemira. Međutim čini se kako serija, baš kao i filmovi, neće koristiti radnju iz video igara, nego samo imati povezane elemente s njima.

Prva Resident Evil igra je izašla 1996. godine od Capcoma, od tada su izašle 22 Resident Evil igre unutar franšize.

Iako filmovi nikada nisu bili veliki Blockbusteri, zaradili su solidne iznose, pogotovo diljem svijeta. Ukupna zarada svih šest filmova u Americi je bila $271.2 milijun, dok su diljem svijeta zaradili $1.235 milijarde, čime je ova franšiza postala najuspješnija filmska serija pravljena prema videoigrama svih vremena, a film s najvećom zaradom je bio Resident Evil: The Final Chapter, koji je zaradio $312.2 milijuna.

Također ima govora o tome da Constantin Films radi na novom Resident Evil filmu u kojem će biti cijela nova glumačka ekipa. Johannes Roberts od 47 Meters Down je zaposlen za pisanje scenarija i režiju ovog reboot filma. Produkcijska kompanija planira započeti snimanje filma negdje u 2019. godini, donosi Variety.