Resident Evil reboot film će biti zastrašujući povratak hororu preživljavanja

Resident Evil reboot film će biti zastrašujući povratak hororu preživljavanja

Veliko budžetni horor filmovi su doživjeli renesansu posljednjih godina s uspjehom filma IT u uskoro njegovog nastavka IT: Chapter Two. Sada, još jedna popularna horor franšiza, Resident Evil Reboot, se sprema za veliki povratak u kina. Najbolje prodavana zombi video igra je već osjetila uspjeh na velikim ekranima serijom filmova u kojoj je glavnu ulogu imala Milla Jovovich. Ali je posljednji film iz franšize izašao 2017. godine, te je smatran komercijalnim i kritičkim neuspjehom.

Sada, redatelj Johannes Roberts se sprema donijeti svježu krv u ovu zombi franšizu. Roberts je prije režirao film 47 Meters Down i njegov nastavak, pa prema tome nije stranac žanra ‘bježanja od bezumnog neprijatelja’ horor-akcijskih filmova. Evo što je on imao za reći o nadolazećem Resident Evil reboot filmu.

“Mi smo trenutno u aktivnom razvoju toga. Ja sam im poslao ideju, a njima se jako svidjela. Dakle, zapravo upravo to pripremamo dok govorimo. Ja sam cijelo vrijeme tamo u uredu. Tako da, odlično je. Bit će super strašno. To je super, super strašno. I vraćamo se korijenu vide igara. Ja mislim, u ovom trenutku, nije mi dopušteno reći više od toga. Ali bit će jako zabavno.”

'Resident Evil' TV serija u izradi za Netflix

Tako da možemo očekivati puno horora i povratak korijenima franšize. S ranijim filmovima u kojima je glumila Jovovich, glavna dijelovi radnje su napravljeni iznova, a samo su horor zombi elementi ubačeni iz video igre. Glavni protagonist igara, poput Leona i Jill, nisu bili centralni fokus filmova, s Alice koja je bila novi protagonist stvoren samo za filmove.

To je bio glavni razlog zašto su fanovi video igara teško prihvaćali Resident Evil filmove. Često su se činili kao samostalni zombi horor filmovi, koji osim naziva i povremenih sporednih likova nisu imali nikakve veze s video igrama. Iako su kasniji filmovi pokušali doprijeti do obožavatelja igara s filmom u kojem je Leon glavni junak, to se pokazalo prekasno.

Ako ovaj Resident Evil reboot film može stvoriti osjećaj horora i napetosti umjesto besmislene akcije, zasigurno će biti na putu da postane horor klasik, baš kao što su to video igre prema kojima je pravljen. Resident Evil je Capcomova najbolje prodavana franšiza video igara. Priču je prvi objavio Screen Rant.

Similar Posts