Avengers: Infinity War redatelji Joe i Anthony Russo su nažalost potvrdili ono što se većina nas pribojavala, a to je Lokijeva sudbina. 

Ovogodišnji Marvel crossover događaj je završio vrlo tragično Thanosovim pucketanjem prstiju, što je obrisalo pola svjetske populacije. Nekoliko vrlo važnih heroja ove franšize je pretvoreno u pijesak, iako se vjeruje da će nekoliko njih (ako ne i svi) biti vraćeni natrag u život do završetka Avengers 4 filma. Svi znamo da Marvel već radi na nastavcima nekih od upravo tih heroja, poput Spider-Mana i Black Panthera.

Osim njih, bilo je i nekih heroja koji su svoju sudbinu doživjeli i prije ozloglašenog pucketanja. Glavni među njima je bio Loki, koji je svoju sudbinu doživio na samom početku Infinity War filma kada se probao suprotstaviti Ludom Titanu. Ako uzmemo u obzir da je God of Mischief već više puta odglumio svoju smrt, te da će se Tom Hiddleston zaista i vratiti u ulozi Lokija na Disney+ streaming platformi, popularna fanovska teorija je da je Loki i dalje živ i da se vraća u Avengers 4. Međutim, prema Russo braći, ta se teorija neće ostvariti.

Ovo se čini kao direktan odgovor, međutim ostalo je još šest mjeseci do izlaska Avengers 4 filma. Russo braća sigurno neće otkriti nikakve važne zaokrete u glavnoj priči filma, tako da njihov odgovor ostavlja vrata (malkoc) otvorena za interpretaciju. Pogotovo ako Zemljini Najjači Heroji krenu u neki oblik putovanja i manipuliranja vremenom kako bi poništili pucketanje, ostaje mogućnost da Loki bude živ na kraju Faze 3. Možda bi film mogao namjestiti pozornicu za Lokijevu nadolazeću seriju (o kojoj još posebnih detalja nemamo) i dati mu uzbuđujuću budućnost kojoj se svi možemo radovati. Vrlo vjerojatno je ovo najviše što ćemo od njih i dobiti o Lokijevoj sudbini sve dok film ne izađe u kinima.

Za kraj se treba dodati, da iako su mnogi dragi likovi otišli i fanovi (uključujući mene) bi voljeli njih puno vidjeti ponovno na ekranima, činjenica je da Marvelu treba malo više tragedije, malo više smrti njegovih glavnih likova. Mnogima od njih ističu ugovori, neki se više vjerojatno i ne žele vratiti, drugi su Marvel/Disneyu možda postali malo preskupi za nastaviti, te bi ovo možda za neke od njih bio i najbolji način za oproštaj. Za sada su ovo sve i dalje samo nagađanja, morat ćemo se strpjeti još nekih šest mjeseci kako bi točno saznali što se događa.