Redatelj Ryan Coogler izjavio kako je razvijati nastavak ‘Black Panthera’ bez Chadwicka Bosemana

Ryan Coogler odlučio se otvoriti kako je tugovao zbog Chadwicka Bosemana. Redatelj je u istom čamcu kao i fanovi Black Pantera širom svijeta nakon glumčeve tragične smrti prošle godine. Coogler je za Hollywood Reporter razgovarao o svojoj karijeri i radu s Bosemanom. Nije teško zamisliti koliko je usamljen proces oživljavanja Black Pantera II bez glavne zvijezde. Glumac je bio prvi temeljni uradak na putu do stvaranja izuzetno popularne Marvelove franšize. Bio je to svjetski fenomen, ali što je još važnije, Boseman je bio prijatelj i kolega svima koji su radili na filmu. Nažalost, taj gubitak neće nestati uskoro jer je pred glumačkom ekipom još uvijek velik zadatak. Za redatelja se i dalje jasno čuje taj glas i taj smijeh kad zatvori oči.

“Nisam znao što se događa”, rekao je Coogler. “Znao sam što je želio da znam. Nedostaje mi u svakom pogledu u kojem vam netko može nedostajati, kao prijatelj, kao suradnik. I to je sranje jer volim gledati filmove, a ne mogu gledati sljedeću stvar koju bi on napravio. Dakle, to je tuga na mnogim razinama, ali onda je to dubok osjećaj zahvalnosti jer mogu zatvoriti oči i čuti njegov glas.”

“Morate nastaviti kad gubite najmilije. Znam da Chad ne bi želio da se zaustavimo. Bio je netko tko je toliko volio kolektiv. Black Panther, to je bio njegov film. Angažiran je da igra tu ulogu prije nego što se uopće razmišljalo o bilo kome drugom, prije nego što sam ja bio angažiran, prije nego što je zaposlena bilo koja glumica”, prisjetio se redatelj. “Na tom je setu bio sve o svima drugima. Iako je prolazio kroz ono što je proživljavao , provjeravao ih je, uvjeravajući se da su dobri. Ako mu smanjimo pokrivenost, zadržavao bi se i čitao retke izvan kamere [kako bi pomogao drugim glumcima u njihovim izvedbama]. Tako da bi mi bilo teže zaustaviti se. Iskreno, osjetio bih kako viče na mene, poput: ‘Što to radiš?’ Pa nastavi.”

Svi ljudi koji sudjeluju u nastavku misle da je poštovanje Bosemanove ostavštine najvažnija stvar koja ide u budućnost. Teško bi bilo to tvrditi. Jer iako je na ekranu glumio heroja, bio je stvarna osoba s još zapanjujućim nasljeđem. Jedino što mi sad možemo je čekati nastavak i vidjeti kako su oni to zamislili jer Marvel je već potvrdio da uloga T’Challe neće dobiti recast. Taj film će sigurno na neki način biti poseban, a iduće godine ćemo otkriti i kako.

Druge je zanimalo i ovo...